دبیر ستاد توسعه فناوری آب و خشكسالی:

اقدامات فناورانه و دانش بنیان برای حفظ منابع خاك حمایت می شود

اقدامات فناورانه و دانش بنیان برای حفظ منابع خاك حمایت می شود به گزارش سایت امن دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینكه در حوزه خاك ۱۰ راهبرد اصلی در سند ملی این حوزه تعریف شده است، اظهار داشت: ستاد از همه این راهبردها حمایت می كند تا منجر به رفع مشكلاتی در كشور شود.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، نادرقلی ابراهیمی با اشاره به اینكه مباحث در رابطه با خاك و توسعه فناوری های این حوزه از اولویت های این ستاد است، اظهار نمود: در این راستا ستاد از رساله های دانشجویی حمایت می كند تا دانشجویان برای انجام طرح های خود به تولید طرح های فناورانه منجر به تولید محصول تشویق و هدایت شوند. در این عرصه با عنایت به اولویتی كه برای كشور دارد، فرصت های خوبی هم برای اجرای موضوعات فناورانه وجود دارد.
وی ادامه داد: رویكرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پشتیبانی از كنگره ها و رویدادهای دانشگاهی و علمی، خروجی محور است. رویدادی كه منجر به یك محصول و یا فناوری شود كه بار مصرف آب وخاك و همینطور آلودگی آنها را كم كند، مورد حمایت معاونت علمی و این ستاد قرار می گیرد، چون كه برای مثال بالغ بر ۹۰ درصد از منابع خاك ما در مناطق نیمه خشك، خشك و بسیار خشك و تنها كمتر از ۱۰ درصد خاك ما در مناطق مرطوب و حاصلخیز قرار دارند.
ابراهیمی در ادامه به بعضی از مسائل و چالش های بحرانی حوزه خاك اشاره نمود و اظهار داشت: مسائلی همچون پیوستگی مدیریت جامع حوزه آبخیز از بالادست، میان دست و پایین دست و پیوستگی خاك در این حوزه و زنجیره احتیاج به راهكار، مقاله و تولید دانش نیاز دارد. چالش های جهانی همچون تغییر اقلیم و مشكلات گردوغبار با منشأ كشورهای اطراف، تأثیر خویش را بر جمعیت ما گذاشته است، بگونه ای كه طبق پیشبینی ها بر اثر خشك شدن تالاب ها و اراضی منطقه بین النهرین تا دو سال آینده جمعیت بیشتری با پدیده گردوغبار مواجه خواهند شد.
به قول وی، طبق بررسی هایی كه انجام شد، تنها ۱۹ شركت از بیشتر از ۴ هزار و ۵۰۰ شركت دانش بنیان در حوزه خاك فعالیت دارند كه عمده این شركت ها هم در حوزه كودهای زیستی فعال می باشند. پس باید به مسائلی فراتر از سازمان كار، جذب پرسنل و یا اعتبار بپردازیم؛ مسائلی همچون فرهنگ، دانش خاك، حفظ خاك و پیشگیری از آلودگی خاك، استفاده از خاك برای تولید و اشتغال را باید موردتوجه قرار دهیم. البته تولید و رشد اقتصادی باید حتی با نگاه حفظ منابع صورت گیرد. عدم ورود دانش و فناوری به حوزه خاك باید بررسی شود و باید خاك را در یك زنجیره ببینیم.
ابراهیمی در ادامه با عنایت به انتشار قانون خاك خاطرنشان كرد: چرا باید پس از این همه سال قانون خاك آماده و ابلاغ شود و اینكه آیا این قانون تمامی مشكلات ما را حل خواهد كرد؟ پارامترهای ذكرشده در این قانون و وظایف تعیین شده برای دستگاه های ذی ربط چقدر در پایداری تولید ما می تواند تأثیرگذار باشد؟ طرح آناتولی در كشور همسایه یك اخطار برای دانشمندان و متولیان حوزه محیط زیست است. چونكه درصد عمده ای از حق آبه مصرح منطقه بین النهرین دیگر وارد این منطقه نخواهد شد. فقط در یك مورد سدی كه در آینده نزدیك در چارچوب این طرح افتتاح می گردد، با حجم چند میلیاردی توانایی ذخیره آب را دارد و تهدیدی جدی برای مناطق پایین دست به حساب می آید.



1398/06/13
20:14:44
4622
5.0 / 5
تگهای خبر: توسعه , دانش بنیان , دانشگاه , دانشمند
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب