سیستمی برای تولید همزمان آب و برق با قابلیت به صفر رسیدن ردپای کربن

سیستمی برای تولید همزمان آب و برق با قابلیت به صفر رسیدن ردپای کربن محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی نوعی سیستم آب شیرین کن را برای تولید همزمان آب و برق ارائه کردند که به قول آنها از پسماند این سیستم میتوان برای حذف فلزات سنگین در تولید باتری های لیتیومی بهره برد.


امیرحسین حسین پور، مجری طرح در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه این طرح، پروژه جامعی است که دستاوردهای آن می تواند کشور را به توسعه پایدار برساند، اظهار داشت: برای اجرای این طرح مبادرت به بررسی نیازهای کشور کردیم و مشاهده کردیم به دنبال خشکسالی های اخیر، نیاز مبرمی به آب و منابع آبی و همینطور احتیاج به برق برای صنایع و مصارف شهری احساس می شود.
وی افزود: بر این اساس در این پروژه تحقیقاتی از ایده ای پیروی کردیم که پیاده سازی آن باعث به صفر رساندن ردپای کربن خواهد شد، به این صورت که در خلال مطالعات با استفاده از آینه های مقعر، نور خورشید را بر روی یک منبع حاوی نمک متمرکز کردیم که از این طریق نمک موجود آغاز به ذوب شدن می کند و پس از آن آب دریا وارد این سیکل می شود، به علت بالا بودن دمای نمک، آب وارد شده بخار خواهد شد.
حسین پور با اشاره به اینکه بخار بوجود آمده به داخل توربین ها هدایت می شود، اظهار نمود: با حرکت توربین، برق تولید می شود و از طرفی این بخار به دستگاه تقطیر وارد می شود و با فرایند میعان، آب قابل مصرف در صنایع و کشاورزی تولید خواهد شد.
مجری طرح با اشاره به اینکه این سیستم نوعی آب شیرین کن است، خاطرنشان کرد: اغلب دستگاههای آب شیرین کن، پساب آنها وارد آب دریا می شود که باعث می شود آب دریا از توازن خارج شده و شوری آن افزایش یابد. افزایش شوری آب باعث افزایش دمای محیط های آبی خواهد شد، ولی در این سیستم پساب وارد دریا نخواهد شد؛ بلکه از این املاح برای ساخت باتری های لیتیومی استفاده می شود.
این محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: هم اکنون برای تولید باتری های لیتیومی از فلزات سنگینی چون کبالت و نیکل استفاده می شود که برای محیط زیست مضر هستند؛ ولی در این طرح، از املاح موجود در نمک برای ساخت باتری های لیتیومی استفاده خواهد شد.
وی با تکیه بر این که دنیا به سمت جایگزین کردن انرژی های پاک با سوخت های فسیلی در حرکت است، تصریح کرد: در این راه دنیا نیاز مبرم به انرژی برق و باتری های لیتیومی دارد و در تلاش هستند که در هواپیماها از باتری های لیتیومی استفاده گردد که این طرح می تواند در این خصوص توسعه یابد.
حسین پور با تکیه بر این که سیستم عرضه شده قادر به تولید همزمان آب و برق است، اظهار نمود: نمونه ساخته شده در دنیا تنها برای تولید برق است، ولی این سیستم عرضه شده، چند کاربردی است.




منبع:

1401/03/17
11:57:25
550
5.0 / 5
تگهای خبر: انرژی , باتری , توسعه , تولید برق
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب