موفقیت محققان پژوهشگاه بیوتكنولوژی؛
جداسازی باکتری های پروبیوتیک از منابع مختلف دام و طیور
به گزارش سایت امن محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی موفق به روش جداسازی باکتری های پروبیوتیک از منابع مختلف دام و طیور با هدف استفاده در حیوانات مزرعه شدند.
به گزارش سایت امن به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیک از دستگاه گوارش حیوانات مزرعه و بررسی کارایی آنها بر عملکرد جوجه های گوشتی همچون فعالیتهای تحقیقاتی دکتر مریم رویان استادیار پژوهشی پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی است که عمده تحقیقات خویش را به مطالعه فیزیولوژی تغذیه و اثرات ترکیبات مختلف خوراک بر سلامت دستگاه گوارش حیوانات مزرعه مختص کرده است. وی ضمن اشاره به تاریخچه استفاده از آنتی بیوتیک های محرک رشد در صنعت دامپروری، ممنوعیت استفاده از آن و معرفی جایگزین های مناسب، توضیحاتی درباره میکروارگانیسم های پروبیوتیک، باکتری های اسید لاکتیک و کاربردهای مختلف آنها، مکانیسم عمل این باکتری ها در حفظ سلامت دستگاه گوارش و روش های ارزیابی آن عرضه داد و به کاربردهای اختصاصی باکتری های پروبیوتیکی اسید لاکتیکی و نحوه استفاده از آنها در صنایع مرتبط همچون صنعت پرورش طیور، نشخوارکنندگان، زنبورداری و آبزی پروری پرداخت. دکتر رویان ضمن اشاره به گسترش فزاینده صنعت آبزی پروری و افزایش تقاضای مصرف ماهی به علت نوع اسیدهای چرب مناسب آنکه به جلوگیری از بیماری های قلبی – عروقی منجر می شوند، عنوان کرد: پرورش متراکم ماهی در سیستم های پرورشی منجر به شیوع بیماری های مختلف باکتریایی شده که سالانه میلیاردها دلار به این صنعت خسارت وارد می نماید. با استفاده از پروبیوتیک ها ضمن بهبود کیفیت آب، از راه افزایش تجزیه مواد آلی آب و کاهش پاتوژن ها در آب، رشد و ضریب تبدیل آبزیان بهبود یافته و پاسخ ایمنی و مقاومت آبزیان به بیماری هم افزایش می یابد. وی درباره پروژه هایی که در آنها جداسازی و ارزیابی عملکرد باکتری های اسید لاکتیکی انجام شده است، اظهار داشت: این پروژه ها شامل پروژه غربالگری و جداسازی جدایه های پروبیوتیکی از منابع مختلف دام، طیور، آبزیان و حشرات صنعتی (زنبورعسل)، معرفی پروبیوتیک هایی با منشأ گوارشی طیور قابل استفاده در جیره جوجه های گوشتی بر اساس شاخصهای عملکرد، ایمنی و جمعیت میکروبی روده و … و پروژه در دست انجام معرفی ایزوله های پروبیوتیکی با منشأ داخلی و قابلیت استفاده در جیره مرغان مادر گوشتی با استفاده از شاخصهای کیفیت تخم مرغ، قابلیت جوجه درآوری، جمعیت میکروبی روده و ظرفیت دستگاه گوارش می شود.
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب