به گزارش سایت امن به نقل از ایرنا، علی جهانگیری روز دوشنبه در جلسه سند تدبیر و توسعه استان، اظهار نمود: تعریف اكوسیستم فناوری بعنوان یكی از هسته های كلیدی این سند اقدام ارزشمندی است كه باید از این فرصت به خوبی استفاده نماییم.
وی ادامه داد: برای این منظور باید درصدد تعریف پروژه های پیشران در منطقه باشیم كه این پروژه ها باید با بررسی پیوندهای پسین و پیشین در نظر گرفته شود و در عین حال این پیوندها با اقتصاد موجود همخوانی داشته باشد.
جهانگیری تصریح كرد: منظور از اكوسیستم، تولید شرایط خاص و بازتولید آن می باشد كه این اكوسیستم نیازمند فضای مختص خود است.
وی نقش سازمان ها و نهادهای مرتبط با فناوری در تولید اكوسیستم نوآوری برجسته دانست و اظهار داشت: به منظور تحقق اكوسیستم نوآوری ضروری است نقش سازمان ها در این زمینه به درستی احصا شده و در جهت این نقش هافعالیت های مربوطه تعریف شود.
مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی اضافه كرد: برای تحقق اكوسیستم نوآوری نباید به دنبال اعتبار بود، اكوسیستم یعنی ارتباط سیستم ها با یكدیگر و این ها مكمل یكدیگر هستند و باید مرزبندی ها در این راستا برداشته شود.
بر اساس ماده 2 آیین نامه تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری، مناطق ویژه علم و فناوری منظومه ای از امكانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساخت ها و محیط های ارتباطی، نهادها و موسسات، افراد و اطلاعات می باشد كه با تاكید بر خلاقیت و نوآوری ها در یك گستره جغرافیایی و بر مبنای یك نظام مدون و هم پیوند با اهداف و راهكارهای معین هماهنگ شده و با جذب فرصت ها و سرمایه های علمی، اقتصادی، انسانی، ملی، منطقه ای و بین المللی و اشتراك منافع همه طرفهای ذینفع و هم افزایی بین سازمان ها، مراكز و موسسات حاضر در منطقه، سبب ارتقای فناوری و در نتیجه توسعه تولید، ثروت، رفاه ملی و تولید جامعه دانایی محور می شوند. بر این اساس منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز یكی از پنج منطقه ویژه ای می باشد كه در تاریخ 27/10/93 از شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (شورای عتف) مجوز دریافت كرد.