رئیس اتاق بازرگانی تهران :

بیشتر شركت های ایرانی نسل ۱ و ۲ هستند

بیشتر شركت های ایرانی نسل ۱ و ۲ هستند به گزارش سایت امن رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: بیشتر شركت های ایرانی نسل یك یا دو هستند و كمتر شركتی است كه به نسل چهار و پنج رسیده باشد.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، مسعود خوانساری امروز (شنبه) در اولین مجمع هماهنگی بخش خصوصی كه در سالن اجلاس سران برگزار شد، به لطمه شناسی اقتصاد كشور پرداخت و این پرسش را بیان كرد كه چرا با توجه به این تعداد نیروی تحصیلكرده و مجرب، بیكاری وجود دارد و آیا جایگاه فعلی كشور متناسب با ظرفیت های آن هست یا خیر؟
وی با تاكید بر آنكه كشور ایران در یك منطقه استراتژیك واقع شده، توضیح داد: تنگه هرمز در جوار ما قرار دارد و به ۱۰۰۰ كیلومتر مرز دریایی در شمال و جنوب دسترسی داریم. همین طور از نظر ذخایر گازی دومین كشور و از نظر ذخایر نفتی نیز جزو پنج كشور برتر دنیا هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران همین طور با اشاره به همسایگی كشور با هفت كشور محصور در خشكی و بازار میلیارد دلاری همسایگی با ۱۴ كشور، تصریح كرد كمتر كشوری است كه ۵۰ عنصر معدنی و چهار فصل آب و هوایی در آن وجود داشته باشد. ضمن آنكه از نظر تمدنی نیز جزو قدیمی ترین كشورها هستیم و چندین هزار نقطه تاریخی ثبت شده در كشور وجود دارد.
خوانساری با اشاره به اینكه با وجود جمعیت ۸۰ میلیونی و تعداد زیادی نیروی تحصیلكرده، جایگاه ۲۷ الی ۲۸ اقتصادی دنیا را داریم، اشاره كرد: این در شرایطی است كه با وجود رونق تولید در ۴۰ سال گذشته، درآمد سرانه افزایش نداشته و نرخ بیكاری خصوصاً در بخش افراد تحصیلكرده بالای ۱۲ درصد است.
او همینطور به خروج نخبگان در كشور و منفی شدن رشد سرمایه گذاری از سال ۹۰ به این سو اشاره نمود و اظهار داشت: فرار سرمایه با عنایت به رشد بیكاری در كشور، شاخص خطرناكی است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینكه ۱۷ میلیون پرونده قضایی در كشور مطرح است و ۳۴ میلیون خانوار درگیر آن هستند، اظهار نمود: بدین ترتیب هر خانواده ۱.۵ پرونده قضایی در دادگاه دارد.
خوانساری اضافه كرد: با وجود پرداخت ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه آشكار و پنهان در كشور كه معادل پرداخت سالانه ۱۲ میلیون تومان است، در طبقات مختلف احساس نارضایتی وجود دارد. این در حالیست كه در هندوستان و با وجود جمعیت حدود یك و نیم میلیارد نفر، حدود ۵۰ میلیارد دلار است.
وی با اشاره به اینكه كشور سنگاپور با وجود تهی بودن از منابع طبیعی، جزو آزادترین اقتصادها در دنیای جهانی است، اظهار داشت: قطر نیز با وجود اینكه تنها به منابع گاز دسترسی دارد، درآمد سالانه ای معادل ۱۰۰ هزار دلار و بالاتر از آن دارد. همین طور ۳۰۰۰ شركت خارجی در كشور مالزی فعالیت دارند و درآمد سرانه آن نیز نسبت به دو دهه قبل، چندین برابر افزایش یافته است. این در حالیست كه صادرات كشور تركیه نیز به ۶۰ الی ۷۰ میلیارد دلار رسیده و كره نیز كه درآمد سرانه پایینی داشت، امروز تكنولوژی های برتر دنیا را در كشور خود پرورش می دهد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اشاره كرد: تا پیش از مشكلات و نوسانات ارزی مهاجرت پزشك نداشتیم اما امروز آغاز به مهاجرت كردند چونكه حق ویزیت ۵۰ هزار تومانی امروز معادل چهار دلار است در حالی كه كشورهای همجوار بابت حق ویزیت ۶۰ دلار می پردازند.
عدم ثبات حقوقی و امنیت سرمایه گذاری، از مهمترین مسائل كشور
خوانساری با اشاره به اینكه نخستین مشكل بخش خصوصی بحث عدم امنیت برای سرمایه گذاری در كشور است، اظهار داشت: تغییر مالكیت از سالیان گذشته در زمان قاجار وجود داشته، این در حالیست كه در پهلوی دوم نیز اصلاحات ارضی منجر به تغییر مالكیت ها شد. در كشور ما كمتر كسی اظهار به دارا بودن ثروت می كند در حالی كه در دنیا افتخار به داشتن سرمایه مرسوم می باشد كه این مساله حكایت از ثبات حقوقی و امنیت سرمایه گذاری در كشور دارد و به همین خاطر افراد معمولا به دنبال انجام كارهای كوتاه مدت هستند. بیشتر شركت های ایرانی نسل یك یا دو هستند و كمتر شركتی است كه به نسل چهار و پنج رسیده باشد.
ضرورت استفاده از فرصت ها و شكار لحظه ها
وی توضیح داد: مطالعه اقتصادی كشور چین نشان داده است این كشور از وضعیت جنگ سرد به نحو احسن بهره برده و در زمانی كه بین شوروی و آمریكا اختلاف وجود دارد، چین توانسته از فرصت سرمایه گذاری آمریكا در كشور خود استفاده نماید.
انتقاد از تفكر آرمانی و صفر و یكی در كشور
رئیس اتاق بازرگانی تهران اضافه كرد: در كشور ما تفكر مثبت یا منفی وجود دارد و هیچگاه حد وسط فكر نمی نماییم. بعنوان مثال بحث برجام یك دستاورد بزرگ بود كه در داخل كشور یا خدمت مطلق یا خیانت مطلق تلقی می شد. این در حالیست كه در دنیا خیر مطلق یا شر مطلق نداریم و همین طرز تفكر سبب شده تصمیم گیری ها با احتیاط انجام گیرد.
انتقاد از بی تصمیمی یا دیر تصمیم گرفتن مسئولان
وی افزود: بی تصمیمی یا دیر تصمیم گرفتن عارضه ای است كه مملكت ما به آن گرفتار شده و به همه زمینه های اقتصادی لطمه می زند. بعنوان مثال ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه رقم كمی نیست كه اگر به چرخه تولید بیفتد، رشد اقتصادی برای كشور به وجود می آورد. توجیه این است كه طبقات بهره مند بیشتر از یارانه ها استفاده می نمایند كه البته این توجیه تا اندازه ای درست است.
خوانساری تشریح كرد: ۱۴۰ میلیارد تومان سوبسید بنزین وجود دارد كه در چارچوب كارت سوخت عرضه می شود. در حالی كه ۲۰ میلیون نفر دارای ماشین هستند و هر چه ماشین بهتر باشد، سوخت بیشتری مصرف می كند. این مساله در مورد برق، گاز، گوشت و گندم نیز صادق است. بدین سبب اگر یارانه نقدی پرداخت نماییم، به صرفه تر است كه در این خصوص یا موضوعات دیگر همچون حذف چهار صفر از اسكناس نیز تصمیم مشخصی گرفته نمی گردد.
وی با اشاره به اینكه در مورد ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز هفت الی هشت ماه است كه تصمیم درستی گرفته نشده، اشاره كرد: حسگرهای مدیران و تصمیم گیران گرفتار اشكال شده است و با وجود آنكه از ظرفیت های بالا برخوردار هستیم، سرمایه گذاری در كشور گرفتار مشكل بوده و جوانان ما به بازارهای خارجی جذب می شوند. امیدوار هستیم با جمع بندی این مجمع در سال های آتی بتوانیم تغییراتی در این عرصه ها به وجود بیاوریم.




منبع:

1398/05/26
15:33:59
4349
5.0 / 5
تگهای خبر: امنیت , تكنولوژی , شركت
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب