طراحی نرم افزار شبیه ساز زمان بحران در سامانه تولید انرژی

طراحی نرم افزار شبیه ساز زمان بحران در سامانه تولید انرژی به گزارش سایت امن یك مخترع زنجانی مكانیزم سخت افزاری و نرم افزاری (شبیه ساز بر مبنای زمان واقعی) در سامانه تولید انرژی و نیروگاه های برق را طراحی نمود.


امیر حیدری یكی از طراحان این نرم افزار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: فناوری این نرم افزار تابحال در چند شركت محدود جهان تولید شده كه از معروف ترین آنها، شركت 'اپال آر تی' آمریكا است و دانشگاه امیر كبیر هم نمونه ای از این سیستم را مورد استفاده قرار داده است.
وی به عملكرد این سیستم نرم افزاری اشاره كرد و یادآورشد: این سیستم بر روی رصد شبكه به خصوص برای نیروگاه های انرژی تجدید پذیر كار می كند و یك پروسه مجازی شبیه سازی با استفاده از تست های عملی است.
حیدری اظهار نمود: این نرم افزار اطلاعات توربین را به شكل بر خط و با زمان واقعی دریافت و بر مبنای بلوك های نرم افزاری شبیه سازی می كند كه اگر حادثه ای در این توربین رخ داد، چه اتفاقی روی می دهد.
این مخترع زنجانی با اشاره به اینكه این نرم افزار اتصال شبیه سازی با واقعیت و نتایج آن مطابق با شرایط واقعی است، اظهار داشت: صنعت برق برای جلوگیری از خسارت ناشی از وقوع هر نوع اتفاقی به چنین برنامه ای نیاز دارد تا پیش از وقوع حادثه تمهیدات لازم را برای كاهش یا پیشگیری از تولید خسارت اعمال كند.
وی تصریح كرد: این سیستم بر مبنای مطالعات بسیار تخصصی بر روی شبكه های برق طراحی شده و علاوه بر صنعت برق می توان از آن در حوزه هایی همچون رباتیك و پزشكی هم بهره برد.
حیدری ادامه داد: هم اكنون كل شبكه اروپا در حال تجهیز شدن به چنین نرم افزار هایی هستند كه شركت اپال آر تی آمریكا طراحی كرده و با قیمت بسیار بالایی عرضه می كند.
این مخترع زنجانی با اشاره به اینكه شركت اپال آر تی به صورت مشترك با شركت 'مت وركس' به عرضه این محصول پرداخته است، اظهار داشت: برای تولید این مكانیزم سخت افزاری و نرم افزاری قیمت تمام شده بسیار كمتر از قیمت های عرضه شده این شركت است اما به جهت استفاده فناوری بسیار بالا و پیشرفته، قیمت های بسیار بالایی برای آن تعیین می گردد.
وی افزود: اینكه كسی ادعای طراحی نرم افزار مشابه سیستم شركت اپال آر تی را داشته باشد، سخن سنگینی است اما شركت ما شاید كاری در حد 0. 01 سیستم شركت اپال آر تی را انجام داده است.
حیدری تصریح كرد: همین طراحی نرم افزار شروعی است برای آنكه بتوان سیستمی در حد سیستم شركت اپال آر تی طراحی كرد و ساخت.
این مخترع زنجانی با اشاره به اینكه تمام آزمایش های عملیاتی مورد نیاز برای ارزیابی این نرم افزار انجام شده و پاسخ همه آنها مثبت بوده است، اظهار داشت: هم اكنون این نرم افزار در همه جای شبكه های تولید انرژی می تواند به كار گرفته شود.
وی اضافه كرد: برای طراحی این سیستم، اقدام عجیب و خاصی انجام نشده و فقط كار ویژه آن این است كه ما اطلاعات عملی را با شبیه سازی كد نویسی شده مرتبط كرده ایم.
حیدری یادآورشد: كد نویسی را با واحد عملی متصل می كنیم و از این اتصال نتایجی به دست می آید و می توان از آن تحلیل هایی را به دست آورد كه می تواند شرایط واقعی در زمان وقوع حادثه بر روی سیستم انرژی را شبیه سازی كند و با استفاده از آن به بهینه سازی سیستم های قدرت پرداخت.
این مخترع زنجانی اظهار داشت: برای طراحی و ساخت این سیستم در مجموع 30 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است و یكی از اختراعات و ابداعات شركت شتابگران علم تا عمل با برند تجاری 'شعاع تكنولوژی' به حساب می آید.
وی اظهار نمود: شركت شعاع در حوزه بهداشت و انرژی فعالیت می كند و در آن مكانیزم های مدیریت سبز هم مطرح شده است و متمركز بر بهینه سازی سیستم های تولید انرژی هستیم.
3001/8068
خبرنگار: مینا افشاری** انتشار: اسماعیل جهانبخش

 

1396/08/30
19:42:40
5443
5.0 / 5
تگهای خبر: انرژی , فناوری , نرم افزار
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب