دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی :
داده های تصویری ۸۰درصد ترافیك اینترنت را در سال۲۰۱۹ می سازند
سایت امن: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در سال ۲۰۱۹ هشتاد درصد ترافیك اینترنت مربوط به داده های تصویری است و هرچه جلوتر برویم عرصه تصویر اهمیت بیشتری پیدا می كند.
به گزارش سایت امن به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در اولین جشنواره اینفوگرافیك رسم سرخ چهل سال ایثار و پایداری كه توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار گردید با اشاره به سواد اطلاعات تصویری، اظهار داشت: امروز ما با انباشت و تراكم داده ها مواجهیم كه در هیچ مقطعی از تاریخ این وسعت دسترسی و تراكم اطلاعات و داده وجود نداشته است.
وی اضافه كرد: كاربران اینترنت در جهان از مرز چهار میلیارد و دویست میلیون گذشته اند و تعداد وب سایت های جهان به یك میلیارد و هشتصد میلیون رسیده است، ضمن آنكه تعداد ارسال ایمیل ها از مرز ۱۶ تریلیون امسال گذشته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه كرد: اینها و صدها آمار دیگر اطلاعات و ارتباطات نشان داده است ما وارد جهان پر ارتباط مجازی شده ایم و فضای فرامحلی فرهنگ و ارتباطات بصورت انفجاری توسعه پیدا كرده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود: امروزه صحبت از تبدیل اطلاعات به داده ها و داده ها به «داده های تصویری» است و از این رو داده و اطلاعات بعنوان سطح دوم واقعیت تلقی می شوند كه در عرصه گسترده ای بروز داشته است.
وی افزود: امروز با پدیده نانو بایواینترنت داده ها مواجه هستیم كه خلق خیره كننده ای از دانش بشری را به همراه دارد كه باعث اتصال دیوایس های ارتباطی به موجودات زنده در مقیاس نانو می شود.
عاملی اضافه كرد: در سال ۲۰۱۹ هشتاد درصد ترافیك اینترنت مربوط به داده های تصویری است و هرچه جلوتر برویم عرصه تصویر اهمیت بیشتری پیدا می كند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در كنار صدمه ها و كاستی هایی كه در دوران كنونی با آن مواجه هستیم، با ظرفیت های جدید بسیاری هم روبرو می باشیم.
وی افزود: حالا زمان از ساختار خطی كه در آن اتفاقات به نوبت و یكی یكی رخ می داد وارد عرصه زمان موازی و همزمانی های ارتباطی فرامحلی شده است كه در آن چندین اتفاق می تواند در یك لحظه و به صورت همزمان اتفاق بیفتد و این نشان دهنده قدرت زمان برای آسایش انسان در عرصه زندگی است.
عاملی تصریح كرد: یكی از شاخص های اندیشه اسلامی تسهیل زندگی مردم و رفع كرب است.
وی اضافه كرد: این فضای موازی و قدرتمندی زمان در این محیط قابلیت هایی دارد كه می تواند سبب ایجاد عدالت نهادینه و شفافیت نسبت به نحو توزیع سرمایه های ملی شود.
عاملی اظهار داشت: امروزه ما با نظام الگوریتمی جدید و باز مواجه هستیم كه قدرت مبتنی بر «فرآیندهای سیستمی» را تأمین می كند.
وی افزود: الگوریتم مدیون اندیشمند بزرگ ایرانی خوارزمی بزرگ است كه امروزه منطق ریاضی او نام عصر معاصر را به خود اختصاص داده و از «عصر الگوریتم» صحبت می شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح كرد: از همین رو است كه مقام معظم رهبری می فرمایند اگر می خواستم شغلی را انتخاب كنم حتماً راهبری فضای مجازی را انتخاب می كردم.
وی اضافه كرد: با همین اشراف رهبری بود كه ایشان ۳۰ سال قبل دستور تأسیس مركز كامپیوتری علوم اسلامی را دادند و همواره بر محوریت و اهمیت علم و فنآوری تاكید داشته اند. ایشان در حكم دوم شورای عالی فضای مجازی تبدیل ایران بعنوان قدرت سایبری در طراز قدرت های سایبری جهان را خواهان شده اند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تاكید كرد: سواد اینترنتی فضایی برای تبدیل تهدید به فرصت و توانمند سازی علمی و تحلیلی جامعه است. باید توجه داشت در نظام های تربیتی كه صرفاً بر مراقبت و كنترل مبتنی است، در یك دوره زمانی كوتاه موفق است ولی به محض مواجه فرد با چالش گرفتار بحران می شود. بنابراین هم در تربیت خانوادگی و فردی و هم در تعلیم و تربیت اجتماعی باید بر «توانمند سازی فرهنگی و اجتماعی» تاكید نمود. فرد دانا، از توانایی برخوردار است؛ بنابراین دانایی پایه اصلی توانایی است.
وی افزود: ما ناگزیر هستیم در حین عبور از مسیر تهدیدات موجود، فضای مطلوب خودمان را بسازیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: حالا جامعه غرب با معضل تنهایی روبرو است چنان كه انگلستان وزیر تنهایی منصوب می كند. ما با تاكید بر ارزش های الهی می توانیم یك جامعه به هم پیوسته، مسئولیت پذیر و اهالی وفادار به اعضا جامعه را بوجود بیاوریم و گرفتار آفت بزرگ تنهایی در جهان ارتباطات نشویم.
وی اضافه كرد: جهان امروز جهان هنرنمایی تصویری است كه باید در این عرصه به تقویت ظرفیت ها اقدام نمود.
عاملی اظهار داشت: ما باید فضای عمل خودمان را مبتنی بر خلاقیت های الهی در فضای اینترنت ایجاد نماییم.
وی افزود: در تحقیقات اثبات شده است كه پردازش ذهنی نسبت به تصویر ۶۰۰۰۰ برابر پردازش متنی است. به عبارت تصویر ماندگار بیشتری هم به لحاظ یادگیری و هم به لحاظ ماندگاری ذهنی دارد.
عاملی اضافه كرد: پس باید برای جهان تصاویر اهمیت شصت هزار برابر قائل بود. از این رو باید در این جهان تصاویر قدرتمندتر شویم تا جلوه های الهی را در این عرصه به نمایش بگذاریم. امروز باید به اطلاعات تصویر و همینطور داده های تصویری كه به شكلی عرصه واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده هم هست، اهمیت داد كه كاربردهای فراگیر در تحلیل های آماری و فهم دقیق تر جهان جدید دارد.
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب