استفاده از توان علمی سازمان پژوهش ها درارزیابی طرح های فناورانه صندوق حمایت از نوآوری

استفاده از توان علمی سازمان پژوهش ها درارزیابی طرح های فناورانه صندوق حمایت از نوآوری تهران- ایرنا- سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و صندوق نوآوری و شكوفایی جهت استفاده از توان علمی و تجربیات آن سازمان تفاهم نامه ای امضا كردند.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، ساختمان صندوق نوآوری و شكوفایی امروز (چهارشنبه) شاهد امضای تفاهم نامه بین این دو نهاد مختلف بود. تفاهم نامه یادشده در 9 ماده و برای مدت 3 سال تدوین شده است و به باعث ماده 4 آن هم صندوق از توان علمی و فنی اعضای هیات علمی و كارشناسان سازمان پژوهش ها در ارزیابی، داوری و كارشناسی طرح های پیشنهادی و انجام مشاوره و نظارت بر طرح های ارجاعی، مصوب و در دست اجرا استفاده می كند.
همچنین همكاری در برگزاری نمایشگاه ها و مشاركت برای حضور در مجامع و كنفرانس های ملی و بین المللی مرتبط، بازدید از نمایشگاه ها و سازمان های بین المللی، تخصصی مرتبط و همكاری متقابل برای ارتباط موثر با سازمان های تخصصی از دیگر مفاد این تفاهم نامه است كه به نظر می رسد توان علمی و فنی سازمان های پژوهش های علمی و صنعتی ایران را به عنوان یكی از قدیمی ترین مراكز توسعه پژوهش ها در اختیار صندوق نوآوری و شكوفایی قرار می دهد و توان مالی صندوق را به سمت تاسیس صندوق های پژوهش و فناوری خطرپذیر مشترك و حمایت از نوآوری و فناوری هایی جلب می كند كه مهر تایید سازمان را دارند.
رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در این مراسم اظهار داشت: هنوز شبكه های لازم را طوری تدارك ندیده ایم كه هر سازمانی در حوزه خود بتواند برای توسعه فناوری تلاش كند.
فتح الله مضطرزاده با اشاره به وجود 100 شركت در مركز رشد سازمان پژوهش ها اضافه كرد: در این شركت ها 622 نفر كار می كنند در حالیكه كاركنان رسمی سازمان 100 نفر است
وی ادامه داد: در حال رایزنی برای انتقال مراكز رشد و تحقیق و توسعه چند وزارتخانه و سازمان به مركز رشد سازمان پژوهش ها هستیم كه می تواند مدل مناسبی برای تجاری سازی و توسعه فناوری در ایران باشد.
رییس سازمان پژوهش های صنعتی ایران با اشاره به اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه اضافه كرد: باید مراكز رشد را توسعه دهیم.

***پایه توسعه و فناوری دانشگاه ها و پژوهشگاه ها هستند
رییس صندوق نوآوری و شكوفایی هم در این مراسم با اشاره به اهمیت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در توسعه فناوری اظهار داشت: هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت به خوبی استفاده كنیم.
بهزاد سلطانی در ادامه پاره ای از دستاوردهای صندوق را طی 4 سال فعالیت برشمرد و اضافه كرد: صندوق ماموریت دارد تا ایده را تا رسیدن به یك محصول تجاری حمایت كند. در این مدت 2 هزار و 240 شركت دانش بنیان از مجموع 3200 شركت با صندوق تعامل داشته اند كه به معنای همكاری 74 درصد این شركت ها با صندوق است. 17 هزار و 500 میلیارد تومان منابع اختصاص یافته كه از این میزان 915 میلیارد تومان پرداخت شده و 800 میلیارد تومان هم تعهد پرداخت برای اقساط وام های بعدی شركت ها دانش بنیان داریم.
وی ادامه داد: این شركت ها در مجموع 70 شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم بوجود آورده اند؛ ضمن اینكه 481 محصول ساخته و به بازار عرضه شده و 47 خط تولید راه اندازی شده است.
رییس صندوق نوآوری و شكوفایی مهم ترین حوزه های فعالیت شركت های دانش بنیان را فناوری زیستی و بعد از آن فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و اظهار داشت: رواج یافتن فناوری های نوین در بخش خصوصی بسیار مهم است.
وی همینطور به تفاهم نامه امضا شده با سازمان پژوهش ها و بندهای مختلف آن اشاره و تصریح كرد: صندوق حمایت از نوآوری و شكوفایی به تازگی اجازه تاسیس نوع خاصی از صندوق های پژوهش و فناوری را كسب كرده كه صندوق پژوهش و فناوری خطرپذیر است و بر مبنای این مجوز می تواند 49 درصد سرمایه این نوع از صندوق ها را تامین كند و بقیه را دانشگاه، پژوهشگاه یا وزارت خانه ها تامین كنند.
سلطانی ادامه داد: سازمان پژوهش ها می تواند در تاسیس این صندوق ها پیشقدم شود و در اینصورت برای اختراعاتی كه در خود سازمان پتنت (سند ثبت اختراع) گرفته اند سرمایه گزاری نموده و آنها را تجاری سازی كند.
وی تصریح كرد: همینطور آماده ایم با همكاری مركز رشد سازمان پژوهش های صنعتی هم صندوق پژوهش و فناوری خطرپذیر تاسیس كنیم تا از شركت های دانش بنیان شكل گرفته در این مركز به طور ویژه حمایت شود.
علمی9157**1440
**خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشار: گلشن

 

1396/08/17
18:10:04
4690
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , توسعه , دانش بنیان , فناوری
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب