مهار تب مالت در گروی حمایت بیمه ها، واکسیناسیون و ارتقای دانش

مهار تب مالت در گروی حمایت بیمه ها، واکسیناسیون و ارتقای دانش به گزارش سایت امن، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: باید اهمیت واکسیناسیون دام ها، افزایش دانش و آگاهی دامداران و ارتقای حمایت های یارانه ای برای کنترل تب مالت در دستور کار باشد.



به گزارش سایت امن به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، علیرضا زالی در نهمین همایش کشوری بروسلوز اظهار نمود: برگزاری این همایش از عزم جدی مسؤلان و متخصصان حوزه بهداشت و درمان برای پیشگیری، کنترل و درمان بیماری بروسلوز در کشور خبر خواهد داد.
وی بیماری های مشترک بین انسان، حیوان و دام را بیشتر از ۵۰درصد عنوان نمود و اظهار داشت: با تغییراتی مثل الگوی مهاجرتی، افزایش فرآیند بیابان زدایی وجنگل زدایی در سالهای آینده با تغییرات اکوسیستمی مواجه خواهیم شد.
زالی با اشاره به اینکه بروسلوز یکی از پنج بیماری خطرناک وکشنده مشترک بین انسان و دام است، تصریح کرد: باید با عنایت به خطرات این بیماری تمهیدات ویژه ای برای کنترل، پیشگیری و درمان تب مالت در دستور کار باشد.
رئیس دانشگاه با تکیه بر این که بروز بیماری های نوپدید و تغییر الگوی بیماری مشترک بین انسان، دام و حیوان، نتیجه تغییر الگوی زندگی است، اظهار داشت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی پیشبینی می شود در آینده نزدیک با وجود تغییرات اقلیمی وجغرافیایی میزان بیماری های مشترک بین انسان و حیوان افزایش یابد.
زالی با تکیه بر این که بیماری تب مالت در ایران همچون بیماری های بومی و خطرناک می باشد، افزود: آمایش استانی در زمینه مبتلا شدن به بروسلوز نشان داده است الگوی شیوع و سویه های این بیماری در استانهای مختلف متفاوت می باشد.
به گفته وی بعنوان مثال میزان شیوع، چهره بیماری، نوع انتشار و با مشخصات بیماری بروسلوز در استان آذربایجان غربی با استانهای دیگر متفاوت می باشد و این مورد اقدامات درمانی را به مراتب پیچیده تر خواهد نمود.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه تفاوت های اقلیمی وجغرافیایی شناسایی، کنترل و درمان بروسلوز را با چالش هایی مواجه کرده، اظهار داشت: زندگی متفاوت عشایری در کشور و نزدیکی محل پرورش دام با اقامت انسان نحوه کنترل ودرمان این بیماری را پیچیده تر کرده است.
وی شناسایی دام های آلوده خصوصاً در مناطق عشایری و روستاها را ضروری دانست و اضافه کرد: اگر برای این مورد صرفاً به منابع روستایی اکتفا نماییم برای ریشه کنی تب مالت با چالش های جدی روبه رو خواهیم بود.
رئیس دانشگاه حمایت بیمه ای در حوزه دامپروری را یکی از راهکارهای ریشه کنی بروسلوز دانست و تصریح کرد: باید اهمیت واکسیناسیون دام ها، افزایش دانش و آگاهی دامداران و ارتقای حمایت های یارانه ای برای کنترل تب مالت در دستور کار باشد.
زالی با تکیه بر لزوم تقویت حمایت شغلی در صنعت، اظهار داشت: استفاده از وسایل حفاظتی استاندارد یکی از مهم ترین روش های پیشگری از بیماری در مشاغل است و دامداران، جامعه عشایر کشور و دامپزشکان از این قاعده مهم مستثنی نیستند.
زالی فضاهای کوچک و مسقف پرورش دام را بستر مناسبی برای رشد و پیشروی بیماری تب مالت دانست و لزوم استفاده از روش های بهداشتی و واکسیناسیون دام در این مناطق را خاطرنشان کرد.
وی با اشاره به اینکه بن مایه صنعت دام پروری کشور سنتی یا نیمه صنعتی است افزود: نکته مهم اینست که با فراز و فرودهایی در زمینه شیوع بروسلوز مواجه هستیم و در بعضی سال ها شیوع این بیماری روند کاهشی دارد و در مقابل برخی مواقع با طغیان آن روبه روهستیم.
وی بیماری تب مالت را بیماری هزار چهره توصیف کرد و اظهار داشت: هیچ بخشی از بدن در مقابل این بیماری مصون نیست.
زالی افزود: متاسفانه بروسلوز باکتری داخل سلولی است، این مساله سبب می شود گاهی این بیماری مخفی شده و سیستم ایمنی بدن را هدف قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه بیماری بروسلوز بیماری مزمن است افزود: برخی نشانه های بیماری تب مالت مثل درگیری ارگان ها پس از سال اول مبتلا شدن و بررسی بیماری دیده می شود و این مورد مشکلات گوناگونی برای فرد مبتلا ایجاد خواهد نمود.
رئیس دانشگاه روش های درمانی جدید را برای شناسایی و درمان بروسلوز را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: کنترل و درمان این بیماری نیازمند کار جمعی است، یکی از مصایق فعالیت بین رشته ای در درمان بیماری ها، بروسلوز است.
زالی همگرایی بیشتر سازمان های ذی ربط در کنترل بیماری بروسلوز را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: نقش سازمان دامپزشکی خصوصاً با نگاه عمیق زیست محیطی و دانش بالا در کنترل و شناسایی بیماری مهم می باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تشخیص موقع بیماری بروسلوز حاد ومزمن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد از دسترسی لابراتوار های کشور به روش های جدید شناسایی و افزایش قدرت تشخیص این بیماری اطلاع داد.
رئیس دانشگاه اظهار داشت: باید فالوآپ( فرآیند تشخیص، پیشگیری و درمان) درمانی وکلینیکی بیماری بروسلوز در نهایت بین یک تا دوسال باشد.
ایجاد بسته های حمایتی برای دامپروران و روستاییان، واکسیناسیون منظم، استفاده از ظرفیتهای تشخیصی، فعالیت بین بخشی موثر، ارتباط سیستماتیک بین وزارت بهداشت وکشاورزی همچون مواردی بود که زالی برای کنترل و پیشگیری بیماری بروسلوز به آن اشاره نمود.
وی تصریح کرد: برگزاری همایش بروسلوز راهکار مناسبی جهت بررسی اخرین یافته ها برای کنترل و درمان این بیماری است.
زالی ضمن اشاره به این که بیشترین آمار سفرها در ارتباط با فصل تابستان است، افزود: پیک استفاده از فرآورده های دامی سنتی هم در تابستان است، ازاین رو دور از انتظار نیست که با عنایت به تمایل استفاده از شیر و فرآورده های فله ای در سالهای اخیر با طغیان بیماری در این فصل روبه رو باشیم.
رئیس دانشگاه ضمن اشاره به تنوع فرآورده های دام های آلوده، اظهار داشت: افزایش آگاهی مردم در زمینه استفاده درست و سالم از فرآورده های دامی اهمیت دارد.
زالی ابراز امیدواری کرد که برون داد این همایش ملی با نگاه بین بخشی و استفاده از آخرین یافته های علمی منجر به کاهش بار بیماری بروسلوز شود.
مسعود مردانی دبیر علمی این همایش هم افزایش مبتلا شدن به بیماری بروسلوز را نگران کننده دانست و اظهار داشت: یافته های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور حاکی از اینست که از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲، تعداد مبتلایان به تب مالت افزایش پیدا کرده است.
عضو کمیته کشوری بروسلوز توضیح داد: سیستم داده های وزارت بهداشت خصوصاً بخش های خصوصی را در مواردی ثبت نمی کند، ولی کماکان آمار مبتلایان به تب مالت نگران کننده است.
مردانی اضافه کرد: میزان بروز بیماری از ۲۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به ۲۵ در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
این مدیر گروه عفونی دانشگاه و متخصص بیماری های عفونی از افزایش بار بیماری بورسلوز در خراسان رضوی اطلاع داد وگفت: به ترتیب استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کهکیلویه وبویراحمد بالاترین میزان مبتلایان به تب مالت را به خود اختصاص داده اند.
مردانی تهیه وتدوین برنامه ای منسجم از جانب مسؤلان و معاونین بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای جلوگیری از طغیان بیشتر بیماری تب مالت را راهکاری مناسب عنوان نمود و اضافه کرد: ریشه کنی تب مالت در انسان، وابسته به سلامت دام است، ازاین رو افزایش تخصیص اعتبار به سازمان دامپزشکی ضروری می باشد.
وی تصریح کرد: واکسیناسیون دام ها بخصوص در استانهای غربی کشور باید با جدیت و با حساسیت بالا در دستور کار باشد.
دبیر علمی این همایش در رابطه با روش های تشخیصی تب مالت هم اظهار داشت: افزایش تست های آزمایشگاهی شناسایی بیماری تب مالت در این خصوص بسیار حائز اهمیت می باشد.
مردانی ایجاد لابراتوار مرجع شناسایی بیماری بروسلوز را ضروری دانست و تصریح کرد: داروهای درمان تب مالت هم باید به روزرسانی شود، ضمن این که در رابطه با مقاوت دارویی در رابطه با این بیماری اطلاعات کافی نداریم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: تب مالت بیماری بومی ایران است، باید متخصصان از روش های جدید تشخیصی و درمانی این بیماری آگاه باشند.
مردانی برگزاری همایش کشوری بورسلوز و در ادامه در استان ها را بستر مناسبی جهت بررسی ابعاد مختلف بیماری بورسلوز عنوان نمود.
وی با تکیه بر این که مرکز تحقیقات بیماری های عفونی وگرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با همکاری مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی کشور و سازمان دامپزشکی کل کشور در دوره های دوسال یکبار همایش کشوری بروسلوز را برگزارخواهد کرد، افزود: سال جاری نهمین همایش کشوری بروسلوز در مرکز همایش های امام خمینی(ره) دانشگاه با حضور بیشتر از ۷۰۰نفر از فراگیران، اساتید دانشگاه، دستیاران، رزیدنت ها، پزشکان و دامپزشکان برگزار گردید.
مردانی با اشاره به اینکه ۱۰۳ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است افزود: از این تعداد ۴۳ مقاله بعنوان پوستر و هفت مقاله در قسمت اورال پذیرفته شد.
دبیر علمی این همایش افزود: در این همایش دو روزه ابعاد مختلف بیماری بروسلوز در ایران و جهان، پنل های درمانی بیماری در موارد خاص و عوارض آن، چالش های تشخیصی تب مالت، مقالات برتر و کنترل این بیماری در انسان و دام، بحث و بررسی خواهد شد.
وی از برگزاری کارگاه های جانبی بورسلوز در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۵ آبان ماه در دانشگاه با عنوان بیماری و روش های پژوهش، اصول مقاله نویسی و روش های پس از تماس با بیماری اطلاع داد.
مردانی اظهار داشت: در انتها این همایش دوروزه یافته ها و اخرین دستاورهای تشخیصی و درمانی در چارچوب قطعنامه به وزارت بهداشت اعلام خواهدشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نهمین همایش کشوری بروسلوز در سالن همایش های امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ۲۴ و ۲۵ آبان درحال برگزاری است.
اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری بورسلوز، اهمیت و نقش سازمان های، دامپزشکی در کنترل بروسلوز در ایران، وضعیت بروسلوز در استانهای غربی کشور و چالش های مدیریت بروسلوز در این منطقه، درمان بروسلوز در موارد خاص و بورسلوز و مقاومت دارویی در ایران همچون محورهای این برنامه است.


منبع:

1403/08/26
09:44:08
160
5.0 / 5
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تخصص , دانشگاه
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب