توسط محققان دانشگاه شهیدبهشتی؛

روش جدید سنجش ساكارز عسل برای اولین بار در دنیا ابداع شد

روش جدید سنجش ساكارز عسل برای اولین بار در دنیا ابداع شد به گزارش سایت امن محققان دانشگاه شهید بهشتی موفق به کشف روشی جدید در سنجش ساکارز عسل شدند که این روش برای نخستین بار در دنیا عرضه می شود.



به گزارش سایت امن به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مینایی عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فناوری های زیستی از روشی جدید در سنجش ساکارز عسل برای اولین بار در دنیا توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی اطلاع داد و اظهار داشت: تعیین ساکارز در عسل یکی از مهم ترین شاخص هایی که در عسل سنجش می شود و توسط آن اصالت عسل مشخص می شود. همواره در میان تولید کنندگان و صادر کنندگان عسل جای خالی یک روش صحیح اندازه گیری ساکارز عسل که قابل اطمینان باشد خالی بوده است.
مینایی اضافه کرد: محققان دانشگاه شهید بهشتی با درک این مشکل، در حدود سه سال بر روی روش جایگزین تحقیق کردند و در نهایت موفق به عرضه روش اندازه گیری ساکارز عسل با استفاده از آنزیم شدند. در این روش به صورت کمی و دقیق مقدار ساکارز در عسل مشخص می شود. این روش برای نخستین بار در دنیا برای سنجش ساکارز عسل عرضه می شود.
وی ضمن اشاره به اهمیت کنترل کیفی عسل عنوان کرد: عسل بعنوان یک محصول با ارزش طبیعی در دنیا شناخته می شود و بر این اساس سرمایه گذاری های گسترده ای در جهت پرورش زنبور عسل و کندو داری صورت گرفته است. متأسفانه در این محصول با ارزش، تقلب های گسترده ای مشاهده می شود که ضرورت ارزیابی های دقیق علمی را جهت کنترل کیفی آن ضروری می کند.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فناوری های زیستی، اضافه کرد: «گروه پژوهشی سنجش عسل بهشتی» متشکل از متخصصان رشته بیوشیمی، گرده شناسی و میکروبیولوژی حدود ۳ سال است که بر روی محتوای بیوشیمیایی و خواص درمانی عسل تحقیق می نمایند، و در این راستا به نوآوری های بسیاری هم دست یافته اند. این گروه هم اکنون با در دست داشتن تمام روش های دقیق سنجشی قادر به تعیین محتوای شیمیایی، آنزیمی، گرده و میکروبی عسل بوده و خواص درمانی نمونه های عسل را هم بخوبی مشخص می کنند.
مینایی ضمن اشاره به خصوصیت های سنجش ساکارز ابداعی محققان دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: اندازه گیری مقدار ساکارز به روش آنزیمی، یک روش کاملاً دقیق است که مختص این آزمایشگاه بوده و در هیچ آزمایشگاه دیگری صورت نمی گیرد. این روش از سنجش توسط هیدرولیز اسیدی ساکارز که در خیلی از آزمایشگاه ها انجام می گیرد بسیار دقیق تر و ساده تر است. مقدار ساکارز در عسل مرغوب معمولاً کمتر از ۵ درصد است. البته مقدار ساکارز بستگی به نوع محل و گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه کرده است.
وی اضافه کرد: مثلاً عسل کُنار درصد بالای ساکارز (بیش از ۵ درصد) و عسل وحشی در صد پایینی از ساکارز دارد (کمتر از ۱ درصد). از طرفی درصد ساکارز می تواند نشان دهنده آن باشد که آیا زنبور از شهد تغذیه کرده است یا از شکر که این خود شاخصی برای تقلبی یا غیر تقلبی بودن عسل است. در این آزمایشگاه مقدار ساکارز عسل به روش آنزیمی اندازه گیری می شود که بسیار دقیق تر از روش هیدرولیز اسید است.


منبع:

1400/01/17
12:25:28
5.0 / 5
76
تگهای خبر: پژوهش , تخصص , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب