معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی: بودجه پژوهش را درست هزینه نمی كنیم

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی: بودجه پژوهش را درست هزینه نمی كنیم سایت امن: تهران- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دفتر مركزی جهاددانشگاهی با اشاره به بودجه اندك بخش پژوهش اظهار داشت: همین بودجه را هم درست مصرف نمی كنیم.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محمدرضا پورعابدی امروز (سه شنبه) در نشست بررسی عملكرد جهاد دانشگاهی در تحقق نقشه جامع علمی كشور اظهار نمود: كشور را باید دانش بنیان اداره كرد و پژوهش را نباید موضوعی تزئینی ببینیم، تا وقتی به تحقیق و پژوهش جدی توجه نكنیم نوشتن سند فایده ای ندارد. ضمن اینكه باید نقش آفرینی دستگاه ها را هم جدی بگیریم.
وی در این نشست در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی به بودجه پژوهش اشاره كرد و اظهار داشت: با اینكه بودجه پژوهش در سال 96 هنوز به نیم درصد تولید ناخالص داخلی هم نرسیده است همین میزان اندك را هم درست مصرف نمی كنیم و جزیره ای عمل می گردد.
پورعابدی در این نشست گزارشی از عملكرد جهاد دانشگاهی در تحقق اقتصاد دانش بنیان با اشاره به اقدامات این نهاد در حوزه علم و فناوری عرضه داد و اظهار داشت: 7 ماموریت در تحقق نقشه جامع علمی كشور بر عهده جهاد دانشگاهی گذاشته شده است.
وی با اشاره به پژوهشگاه ها و پژوهشكده های جهاد دانشگاهی ادامه داد: 3 پژوهشگاه رویان، ابن سینا و علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و 18 پژوهشكده مستقل در مجموعه جهاد دانشگاهی فعالیت می نمایند.
پورعابدس در توضیح اقدامات جهاد دانشگاهی اضافه كرد: طی سال های 94 و 95 بیش از 620 طرح پژوهشی خاتمه یافته كه 60 درصد این طرح ها كارفرمایی بوده اند.

*دولت همچنان بزرگ ترین كارفرمای بخش پژوهش
وی به كاهش انجام طرح های كارفرمایی اشاره كرد و اظهار داشت: دولت همچنان بزرگ ترین كارفرما در زمینه پژوهش و فناوری است و به علت مساعد نبودن درآمدها میزان طرح ها در سال 95 اندكی كاهش یافته است.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی درآمدهای ناشی از این طرح ها را 135 میلیارد تومان عنوان نمود و اظهار داشت: 120 میلیارد تومان از این طرح ها، طرح های كارفرمایی هستند و جهاددانشگاهی به كلی از اجرای طرح های كوچك خارج و به طرح های بزرگ حركت می كند.
وی همینطور به مصوب نشدن جدول 14 اشاره كرد و اضافه كرد: هزینه برخی از طرح های شاخص دفتر فنی مهندسی و علوم پایه در سال 95 قرار بود از جدول 14 محقق شود كه با مصوب نشدن آن این طرح ها با كندی پیش می رود؛ با این حال جهاد دانشگاهی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همكاری خوبی برای اجرای این طرح ها داشته اند.
وی همینطور با اشاره به پژوهش های جهاد دانشگاهی در زمینه پزشكی اظهار داشت: با عنایت به اینكه پزشكی در جهان از دارودرمانی به سلول درمانی می رود، در پژوهشگاه رویان این امر را آغاز كردیم اما متاسفانه یك بیمارستان مخصوص سلول درمانی در كشور نداریم؛ البته در كنار پژوهشگاه ها مراكز تخصصی خدماتی داریم اما به علت نبود بیمارستان مخصوص افراد زیادی در صف درمان هستند.
معاون پژوهش و فناوری دفتر مركزی جهاددانشگاهی همینطور به وجود 2 پارك علم و فناوری، 23 مركز رشد و 411 شركت مستقر در این پارك ها و مراكز اشاره كرد.
وی اضافه كرد: سازمان تجاری سازی فناوری اشتغال دانش آموختگان را با هدف توانمندسازی دانش آموختگان تاسیس كردیم، همینطور نقشه راه ساماندهی نظام هدایت شغلی دانشجویان و دانش آموختگان را با حمایت دستگاه های ذیربط تدوین كرده ایم.
علمی**9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشار: گلشن


1396/09/22
01:01:40
4776
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , دانش بنیان , فناوری
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب