در گفت وگو با سایت امن اعلام شد

بكارگیری همه ظرفیت هابرای تولید 15 میلیون ماسك

بكارگیری همه ظرفیت هابرای تولید 15 میلیون ماسك به گزارش سایت امن دبیر ستاد توسعه فناوری نانو از از انعقاد قرار دادی برای تولید ۱۵ میلیون ماسك N۹۴ و N۹۹ اطلاع داد و اظهار داشت: برای اجرایی سازی این قرارداد همه ظرفیت های شركت های دانش بنیان و فناور استفاده شده، ضمن آنكه دستگاه تولید نانو الیاف كه برای صادرات بسته بندی شده بود، از بسته خارج و به خط تولید اضافه شده است.


دكتر سعید سركار در گفتگو با ایسنا، تمركز تولید ماسك ها را بر روی ماسك های N۹۴ و N۹۹ دانست و اظهار داشت: ماسك های N۹۹ بیشتر برای كادر درمانی كه مواجهه با بیماران مبتلا یا مشكوك به كرونا دارند، قابل استفاده است؛ چون كه این نوع ماسك ها از ایمنی بالاتری برخوردار می باشد.
وی كاربرد ماسك های N۹۴ را قابل استفاده برای پرسنل بیمارستان ها دانست و اظهار نمود: وزارت بهداشت به تازگی اقدامات خوبی در این حوزه داشته است ضمن آنكه به تازگی جلسه ای با هیات امنای ارزی داشتیم و در این نشست تولید ۱۵ میلیون ماسك را قراردادی امضا كردیم. بر طبق این توافق روزی ۳۰ تا ۴۰ هزار ماسك مورد نیاز كشور را تأمین می نماییم.
سركار با اشاره به لزوم استفاده از ماسك برای مردم عادی تصریح كرد: در صورتیكه مردم در محیط های پر ازدحام نباشند استفاده از ماسك ضرورتی ندارد اما ماسك ها برای افرادی كه مشكوك و یا مبتلا به بیماری هستند به منظور پیشگیری از آلوده كردن مردم، ضروریست.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاكید بر اینكه استفاده از ماسك در محیط های پر ازدحام به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری مفید می باشد، خاطرنشان كرد: ویروس كرونا در هوا معلق نیست بلكه همراه با بزاق دهان به صورت قطرات ریز با عطسه یا سرفه منتشر می شود و این قطرات به سرعت بر روی سطوح می نشیند.
سركار بهترین روش پیشگیری از مبتلا شدن به كرونا را شست وشوی مداوم دست ها و پرهیز از دست زدن به دهان و بینی دانست و افزود: علاوه بر آن ماسك ها به صورت نرمال برای یك روز كاربرد دارد.

كسب دانش فنی تولید ماسك های نانویی در ایران
سركار با تاكید بر اینكه خوشبختانه ماسك های نانویی از ابتدا تا آخر در ایران تولید می شود، اظهار داشت: برای هیچ بخش از تولید این نوع ماسك ها وابسته به خارج نیستیم و ایران جز معدود كشورهایی است كه ماسك هایی با كیفیت بالا تولید می كند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اهمیت ماسك های N۹۴، N۹۵ و N۹۹ را در میزان قدرت فیلتراسیون دانست و اضافه كرد: این ماسك ها بگونه ای تولید شده اند كه تنفس پذیری در آنها راحت است. با الیاف معمولی می توان ماسك های N۹۴ تا N۹۹ تولید كرد ولی استفاده از آنها باعث می شود كه فردنتواند به راحتی تنفس كند.
سركار تصریح كرد: ماسك های معمولی با افزایش قدرت فیلتراسیون، تنفس پذیری را كم می كنند ولی الیاف نانو در ماسك ها، فیلتراسیون را زیاد می كند و تنفس پذیری در این ماسك ها كاهش نمی یابد و هدف ما این است كه ماسك های كادر درمانی بیمارستان ها را تأمین نماییم.
وی ادامه داد: برای افراد جامعه هم استفاده از ماسك به صورت مستمر و مداوم ضرورتی ندارد.

تولید ۱۵ میلیون ماسك
وی با اشاره به توافق صورت گرفته برای تولید ۱۵ میلیون ماسك، با تاكید بر اینكه این میزان تولید در یك بازه زمانی محدود است، اظهار داشت: با این قرارداد خیال تولید كننده راحت خواهد شد كه در این حوزه مبادرت به سرمایه گذاری كند و مواد اولیه را تهیه نماید و این گام مثبتی خواهد بود.
سركار ظرفیت تولید روزانه ماسك در كشور را ۴۰ تا ۵۰ هزار ماسك عنوان نمود و افزود: تلاش می نماییم كه این میزان تا هفته آینده به روزی ۲۰۰ هزار ماسك در روز برسانیم. با این میزان تولید، نگرانی برای تولید ماسك های كادر درمانی نخواهیم داشت.
به قول وی هم اكنون ۴ شركت تولید كنند ماسك نانویی فعال در كشور بوجود آمده است.

فعال شدن همه ظرفیت ها برای تولید ماسك
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو خاطرنشان كرد: ما تلاش داریم علاوه بر ظرفیت شركت های دانش بنیان از سایر ظرفیت ها هم در این حوزه بهره برداری نماییم. هم اكنون یك شركت مجهز به دستگاه نانو الیاف است ولی این شركت فیلترهای نیروگاهی تولید می كنند و تعهداتی برای تولید این نوع فیلترها دارند ازاین رو ما تلاش داریم تا طرف های این شركت را متقاعد نماییم كه تاریخ تحویل فیلترهای سفارشی از این شركت را به مدت دو ماه به تعویق بیاندازند.
وی افزود: بر این اساس هم اكنون یكی از خطوط تولید این شركت را به تولید نانو ماسك اختصاص داده ایم. این خط می تواند روزی ۲۰ هزار نانو ماسك تولید نماید.
سركار خاطرنشان كرد: با این ظرفیت به همراه ظرفیت چهار شركت تولید كننده نانو ماسك قادر به تولید ۱۰۰ هزار نانو ماسك هستیم ضمن آنكه دو دستگاه نانو الیاف هم كه در انبار بوده هم به این خطوط تولید اضافه می شوند.
به قول وی دودستگاه نانو الیاف هم برای صادرات بسته بندی شده بود و این دستگاه ها از بسته بندی خارج شده تا در خط تولید مورد بهره برداری قرار گیرد.
سركار اظهار نمود: در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت كرده است بگونه ای كه در این راه هر جا كه گلوگاهی وجود داشته، آنها را مرتفع كرده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاكید بر اینكه در چنین شرایطی لازم است همه نهادها در فضایی آرام و بدور از هراس اقدام نمایند، اظهار داشت: كرونا در مقایسه با آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای مسئله بسیار بغرنجی نیست. آیا عرضه آمارهای مرگ و میر جاده ای سبب شده كه كسی سوار خودرو ها نشود؟!
وی افزود: در یك روز كه هوای تهران آلوده می شود كل تلفات آن روز بیشتر از تلفات ناشی از كرونا است. در ایام آلوده افراد مسن و افرادی كه مبتلا به بیماری های تنفسی هستند در معرض خطر قرار دارند.



1398/12/07
17:14:15
3918
5.0 / 5
تگهای خبر: توسعه , دانش بنیان , دستگاه , شركت
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب