تشخیص حمله قلبی در ساعات طلایی با سنسور آزمایشگاه روی تراشه

تشخیص حمله قلبی در ساعات طلایی با سنسور آزمایشگاه روی تراشه سایت امن: پژوهشگران كشور نمونه اولیه دستگاه تشخیص سریع حمله قلبی را ساختند كه به تشخیص سكته قلبی در ساعات طلایی پس از سكته كمك می نماید.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، سرور یوسفی نسب نوبری از پژوهشگران این طرح با اشاره به ساخت سنسوری برای تشخیص زودهنگام حمله قلبی، اظهار داشت: این سنسور كه نوعی آزمایشگاه روی تراشه است، با استفاده از گرافن مبادرت به تشخیص زیست شناساگرهای در رابطه با حمله قلبی می كند.
وی درباره اهمیت این سنسور توضیح داد: در سال های اخیر پزشكان به این نتیجه رسیده اند كه برای افراد مشكوك به حمله قلبی، گرفتن نوار قلب و بررسی علایم بالینی كافی نیست؛ چونكه هریك از این روش ها می تواند خطا داشته باشد و این خطا جان بیمار را به مخاطره می اندازد. بدین جهت آزمایش خون برای تشخیص زیست شناساگرهای در رابطه با این بیماری لازم است.
یوسفی نسب اضافه كرد: هنگام بروز حمله قلبی بعضی از سلول های قلبی گرفتار زوال ساختاری شده و این موجب تولید تركیبات ویژه ای می شود كه با تشخیص آنها می توان بروز حمله قلبی را شناسایی كرد. هم اكنون آزمایش خون رایج در آزمایشگاه ها و بیمارستان ها حداقل یك ساعت زمان نیاز دارد تا این زیست شناساگرها را تشخیص دهد. از آنجایی كه ساعت های اولیه بروز حمله قلبی، زمان طلایی برای درمان است و تعلل امكان دارد شانس موفقیت درمان را كم كند، وجود دستگاه تشخیص سریع حمله قلبی می تواند به پزشك در یاری رساندن به بیمار كمك نماید.
این محقق افزود: ما با استفاده از صفحات گرافن، آزمایشگاه روی تراشه ای ساختیم كه می تواند با مقدار بسیار كمی از خون بیمار در مدت زمان كمتر از ۲۰ دقیقه حمله قلبی را در بیمار تشخیص دهد. این دستگاه قابل حمل و استفاده از آن ساده تر بوده و نتایج دقیقی ارائه می دهد.
وی با اشاره به سازوكار این آزمایشگاه روی تراشه، اشاره كرد: زیست شناساگر نشانگر بیماری با معرف های ویژه ای تركیب شده و در نتیجه آن تركیبات الكترونی فعالی آزاد می شود كه این تركیبات در نهایت بر روی نانوصفحات گرافن تولید سیگنال می كند. نانوصفحات گرافن به واسطه افزایش سطح و نیز هدایت بالایی كه دارند موجب می شوند حساسیت اندازه گیری افزایش یابد.
یوسفی از تولید نمونه پروتوتایپ این محصول و موفقیت در تست های عملكردی این دستگاه آگاهی داد و اضافه كرد: از سال قبل به دنبال گرفتن CE برای این فناوری بودیم كه پیش بینی می شود تا یك سال آینده بتوانیم آنرا دریافت نماییم. بعد از انجام كارآزمایی های بالینی، تولید انبوه این دستگاه آغاز خواهد شد كه پیش بینی می نماییم تا یك سال آینده این محصول وارد خط تولید انبوه شود.




منبع:

1398/06/20
13:06:05
4670
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , دستگاه , فناوری , محقق
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب