تلاش ۲۰ ساله محققان دانشگاه تهران در تولید ۸ رقم انگور بی دانه حبه درشت صادراتی

تلاش ۲۰ ساله محققان دانشگاه تهران در تولید ۸ رقم انگور بی دانه حبه درشت صادراتی به گزارش سایت امن عضو هیات علمی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان این كه تلاش ۲۰ ساله محققان دانشگاه تهران در تولید ۸ رقم انگور بی دانه حبه درشت صادراتی با اسامی «پردیس»، «زرین»، «رخشا»، «الماس»، «یاقوت كبود»، «بی دانه سیاه»، «سروش» و «عقیق» به بار نشست، اظهار داشت: این دستاورد در نتیجه اصلاح انگور برای پیدا كردن ارقام جدید بی دانه درشت با كیفیت انبارمانی (قابلیت نگهداری در سردخانه) و حمل و نقل خوب بدست آمد.


دكتر علی عبادی در گفتگو با ایسنا با بیان این كه ارقام انگور موجود در ایران عمدتاً دانه دار یا بی دانه ریز هستند، در حالیكه عملاً انگورهای بی دانه درشت و گوشتی برای صادرات ترجیح داده می شوند.
وی با اشاره به وجود ۴ رقم انگور بی دانه عسگری، یاقوتی، بی دانه سفید و بی دانه قرمز در كشور كه همگی ریز هستند، اضافه كرد: در این طرح ۸ رقم انگور از راه تلاقی دادن و دو رگ گیری كردن میان ارقام دانه دار حبه درشت با ارقام بی دانه هیبرید حاصل شد.
عضو هیأت علمی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان این كه بذور دو رگ كاشته شد و این كار ۸ سال زمان برد تا به بار بنشیند، اضافه كرد: چون گیاهان از بذر ایجاد می شوند و باید دوره نونهالی را طی كنند تا بالغ و بارور شوند، در ادامه ارزیابی نتایج شروع شد تا دورگ های مطلوب از دورگ های غیر مطلوب تفكیك شوند.
دكتر عبادی با بیان این كه در ادامه طرح آزمایشی تكراردار با ۸ تكرار انجام شد و تقریباً ۶ سال این ارزیابی طول كشید تا ثبات صفات مختلف میوه و عملكرد دقیقاً بررسی شود، تصریح كرد: در آخر هم برای ثبت ارقام و با عنایت به دستورالعمل های مؤسسه ثبت و گواهی بذر و نهال آزمون DUS انجام شد تا بدین ترتیب اجازه ثبت ارقام جدید داده شود.
وی با بیان این كه آزمون DUS چهار سال زمان برد تا در نهایت مشخصات خاص ارقام برتر تعیین شده و بعنوان رقم جدید معرفی شوند، خاطرنشان كرد: الان در مرحله اعلام در روزنامه رسمی كشور هستیم تا كسی ادعایی در مورد این ارقام نداشته باشد.
عضو هیأت علمی پردیس كشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان این كه بعد از آن می توان با بخش خصوصی یا دولتی طی قراردادی امتیاز را واگذار كرد، اضافه كرد: بعد از واگذاری امتیاز این ارقام به بخش خصوصی، آنها مبادرت به تكثیر و فروش به باغداران خواهند كرد.
دكتر عبادی با بیان این كه فرصت اعلام در روزنامه رسمی كشور در انتها خردادماه به اتمام می رسد، خاطرنشان كرد: عمدتاً ارقام جدید بی دانه، حبه درشت و گوشتی هستند كه برای مصارف تازه خوری و تهیه كشمش استفاده می شوند.



1398/02/21
14:54:16
5.0 / 5
104
تگهای خبر: دانشگاه , كیفیت , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب