دستاورد محقق ایرانی؛

ابداع روش تشخیص سریع آلودگی تخم مرغ به باكتری سالمونلا

ابداع روش تشخیص سریع آلودگی تخم مرغ به باكتری سالمونلا سایت امن: تهران- محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، برای نخستین بار با استفاده از روش های واكنش زنجیره ای پلیمراز بی وقفه و آنالیز نقطه ذوب با دقت بالا، موفق به تشخیص باكتری های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در نمونه های تخم مرغ آلوده به این باكتری ها شد.


به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از واحد علوم تحقیقات، صابره فهیمی با اشاره به اینكه سالمونلا نوعی باكتری باسیل گرم منفی است كه در جوجه ها و تخم مرغ ها وجود دارد، توضیح داد: سالمونلاها یكی از مهمترین عوامل ایجادكننده عفونت های غذایی هستند به نحوی كه بر مبنای گزارش ها، سالانه میلیون ها نفر به این بیماری مبتلا می شوند و هزاران مرگ ناشی از عفونت های سالمونلایی در سراسر جهان اتفاق می افتد؛ ازاین رو شناسایی سریع سالمونلاها در موادغذایی بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینكه به صورت معمول سالمونلا با استفاده از روش كشت میكروبی قابل شناسایی است، ادامه داد: با عنایت به اینكه این روش زمان بر است (4 تا 7 روز) و از دقت كافی برخوردار نیست، در این تحقیق تلاش شد با استفاده از روش های واكنش زنجیره ای پلمیراز بی وقفه ( Real-time PCR) و آنالیز نقطه ذوب با دقت بالا (HRM) بعنوان یك روش سریع و دقیق، به شناسایی و تفكیك سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در تخم مرغ های آلوده شده به صورت دستی پرداخته شود.
دانشجوی تحصیلات تكمیلی رشته مهندسی علوم صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در این روش بعد از استخراج دی ان ای DNA نمونه های آلوده و تهیه مخلوط واكنش، از روش واكنش زنجیره ای پلیمر از بی وقفه با استفاده از رنگ فلورسنت و یك جفت پرایمر طراحی شده استفاده شده است و در نهایت آنالیز منحنی های ذوب با دقت بالا صورت گرفت.
فهیمی با اشاره به اینكه نتایج حاصله از روش های یادشده نشان از كارآمدی آنها داشت، افزود: بر مبنای این روش می توان كمتر از 24 ساعت نسبت به شناسایی سالمونلا و تفكیك سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس در تخم مرغ خام اقدام نمود.
محقق واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در این روش تنها با استفاده از یك جفت پرایمر و انجام آنالیز نقطه ذوب با دقت بالا، به راحتی می توان دو سروتیپ متداول سالمونلا را شناسایی و تفكیك و مقادیر هر یك از باكتری ها را در نمونه تعیین كرد كه علاوه بر كار كمتر، سبب صرفه جویی در زمان و هزینه به لحاظ مشكلات مربوط به طراحی پرایمر هم می گردد.
وی تصریح كرد: از این رو، می توان این روش را روشی حساس و سریع در تشخیص نمونه های غذایی آلوده با باكتری های سالمونلا دانست؛ این امر كنترل كیفی و كمی محصول در كمترین زمان بادقت بالا را كه یكی از نیازهای صنایع غذایی است، برطرف خواهد نمود.
این پژوهش در قالب رساله ای به نام «مطالعه كارایی روش Real-time PCR وآنالیز نقطه ذوب با دقت بالا درتفكیك و تشخیص سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در نمونه های تخم مرغ خام آلوده شده به صورت تجربی» و ثبت اختراع به راهنمایی دكتر حامد اهری و دكتر نریمان شیخی در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است.
علمی**9157**1834
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
سایت امنelm@
https: //telegram.me


1397/01/26
23:47:53
5.0 / 5
114
تگهای خبر: دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب