دستاورد محققان ایرانی؛

افزایش كارایی غشاهای صنایع لبنی با نانو ذره

افزایش كارایی غشاهای صنایع لبنی با نانو ذره سایت امن: تهران- پژوهشگران دانشگاه خوارزمی با ارزیابی عملكرد چهار نانو ذره توانستند كارایی غشاهای مورد استفاده در صنایع لبنی را بالا برند.


به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، در چند سال اخیر فناوری استفاده از فناوری غشایی به علت برخورداری از مزایای مختلف در صنایع مختلف مورد توجه قرار گرفته است. سهولت كاربری، بازدهی بالا، و مصرف انرژی كم ازجمله مزایای اصلی استفاده از این فناوری جهت انجام عملیات جدا سازی است.
به گفته دكتر وحید وطن پور سرقین پژوهشگر دانشگاه خوارزمی تهران، هدف از انجام این طرح ارزیابی میزان كارایی چهار نوع نانو ذره مختلف در بهبود عملكرد غشاهای پلیمری مورد استفاده در صنایع ازجمله صنعت تولید لبنیات است.
وی با اشاره به اینكه اضافه شدن نانوذرات به ساختار غشاها باعث تولید یا افزایش خاصیت آب دوستی آن ها می شود، اضافه كرد: در طرح حاضر نانوذرات سیلیكا، دی اكسید تیتانیم، نانولوله كربنی و نانورس اصلاح شده به ساختار غشا افزوده شده است. این نانوذرات به علت برخورداری از خاصیت آب دوستی از یك سو، بهبود توزیع و اندازه تخلخل ها از جانب دیگر باعث می شوند تا بازدهی فیلتراسیون این غشاها به صورت قابل توجهی بهبود یابد. همینطور نانوذرات اضافه شده به ساختار غشا با تولید خاصیت ضدگرفتگی باعث می شوند تا عمر آن ها هم افزایش چشمگیری داشته باشد.
در طرح حاضر از غشاهای پلیمری از جنس پلی وینیلیدن فلوراید (PVDF) بعنوان نمونه های خام استفاده شده و طی عملیاتی درصدهای مختلفی از چهار نوع نانوذره سیلیكا، دی اكسید تیتانیم، نانولوله كربنی و نانورس اصلاح شده به درون ساختار غشا تزریق شده است. ساختار غشا به كمك میكروسكوپ الكترونی و نیروی اتمی و عملكرد غشا به كمك روش های مختلف ارزیابی نظیر آزمون تعیین میزان فلاكس آب و محلول پروتئینی و همینطور میزان پس زنی آلبومین گاوی سنجیده شده است.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی تهران، باآنكه اضافه كردن نانوذرات مختلف باعث بهبود كارایی غشا شده است، اما حالت بهینه مربوط به حالتی است كه 2 درصد از نانولوله كربنی اصلاح شده به ساختار غشا تزریق شده است.
نتایج به دست آمده از ارزیابی این غشا نشان دهنده افزایش 135 درصدی در فلاكس، 33 درصدی بازیابی فلاكس و 100 درصدی در پس زدن پروتئین است.
دكتر وحید وطن پور سرقین – عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی تهران و محمدحسین داودآبادی فراهانی- دانشجوی مقطع دكتری دانشگاه ملی سنگاپور در انجام این طرح همكاری داشته اند. نتایج این كار در مجله Separation and Purification Technology با ضریب تأثیر 3.359 (جلد 197، سال 2018، صفحات 372 تا 381) انتشار یافته است.
علمی**1023**1440


1397/01/19
14:27:34
5.0 / 5
162
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , فناوری , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب