دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی مطرح كرد؛

لزوم توسعه تجهیزات و ابزارهای نوین در حوزه علوم اعصاب

لزوم توسعه تجهیزات و ابزارهای نوین در حوزه علوم اعصاب دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، توسعه تجهیزات و ابزارهای نوین برای فعالیتهای تحقیقاتی درحوزه علوم اعصاب و مطالعه دانش مغز را امری ضروری دانست.



به گزارش سایت امن به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، مجید نیلی احمد آبادی در نشست هم اندیشی اعضای گروه پیشران «نوروفوتونیک» پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی و مدیران ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی بر ضرورت طراحی، ساخت و بومی سازی تجهیزات و ابزارهای نوین جهت پیشرفت تحقیقات درحوزه های علوم اعصاب و مغز تاکید نمود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در این جلسه با بیان حمایت همه جانبه ستاد از استفاده از ابزارها و مکانیزم ها برای تسهیل در تحقیقات درحوزه علوم اعصاب، خواهان تلاشهای گسترده بخش های تحقیقاتی و تخصصی در طراحی و ساخت ابزارهای نوین حوزه علوم شناختی شد.
دکتر حمید لطیفی مدیر گروه پیشران «نوروفوتونیک» در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی هم در این جلسه اظهار داشت: با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی و با تلاش و همکاری محققان و اساتید تلاش شد تا برپایه نیاز مراکز تحقیقاتی نسبت به تجاری سازی تجهیزات حوزه نوروفوتونیک و اپتوژنتیک اقدام گردد.
وی تصریح کرد: محققان عضو گروه پیشران نوروفوتونیک دراین تلاش علمی موفق شدند با حمایت های ستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی، دستگاههای پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز با روش سیگنال ذاتی، تصویربرداری نوری از مغز به روش استفاده از رنگدانه های حساس به ولتاژ، تصویربرداری نوری به روش اسپکل لیزری و اپتوژنتیک جهت استفاده در زمینه علوم اعصاب شناختی در کشور را طراحی و تولید کنند.
وی افزود: با بهره برداری از این دستگاه ها و تجهیزات طراحی و ساخته شده توسط گروه پیشران نوروفوتونیک، متخصصان قادرند به روش های متعدد از مغز تصویربرداری کند. نخستین طرح گروه پیشران با عنوان توسعه کاربرد ابزارهای اپتوژنیک درعلوم شناختی در سال ۱۳۹۵ به تصویب رسید و یکی از اهداف تشکیل گروه نوروفوتونیک توسعه ابزارهای مطالعه در حوزه علوم اعصاب شناختی عنوان شده است.
به گفته وی، به منظور بهره گیری از دانش، تخصص و مهارت نخبگان و محققان برای دستیابی به فناوری و خدمات در حوزه های علوم شناختی، با حمایت ستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی چندین گروه پیشران در مراکز تحقیقاتی -دانشگاهی تشکیل شده است.
شکل گیری و فعالیت گروههای پیشران برای تسریع در اجرای طرح های پژوهشی در حوزه علوم شناختی و زمینه سازی برای بومی سازی تولید، ساخت و تأمین تجهیزات و فناوری های شناختی از راهبردهای اصلی ستاد توسعه علوم شناختی بحساب می آید.
تلاش ها برای دستیابی به تأمین نیازهای داخلی و کاهش وابستگی ها با اجرای دقیق طرح های تحقیقاتی همراه با ارزیابی و نظارت مستمر بر اجرای این طرح ها بعنوان یک اولویت و راهبرد از جانب ستاد توسعه علوم شناختی با جدیت ادامه دارد.


منبع:

1401/04/19
14:15:36
640
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , تخصص , توسعه , خدمات
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب