برای محاسبه اصطكاك كوانتومی ساخته شد؛

نانوحسگری با 300 میلیارد چرخش در دقیقه

نانوحسگری با 300 میلیارد چرخش در دقیقه سایت امن: پژوهشگران جهت بررسی اصطكاك كوانتومی مبادرت به ساخت نانوحسگری كردند كه می تواند با سرعت ۳۰۰ میلیارد دور در دقیقه بچرخد. این كوچكترین و سریع ترین چرخنده ساخت بشر است.



به گزارش سایت امن به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، دانشمندان برای تشخیص نیروهای معروف به اصطكاك كوانتومی كه حتی روی اشیاء كاملا تهی هم تأثیر می گذارد از چرخش استفاده كردند. آنها از نانوذرات به دام افتاده در حال چرخش با نور لیزر در خلاء بعنوان عنصر فعال حساس استفاده كردند تا با دقت بالا بتوانند نیروی گریز از مركز و دیگر نیروهای ناشی از چرخش را اندازه گیری كنند.
نانوذرات مورد نظر هم اكنون می توانند با سرعتی بیشتر از ۳۰۰ میلیارد چرخش در دقیقه بچرخند. تونگ كانگ لی، از محققان دانشگاه پوردو می گوید: این كوچكترین و سریع ترین چرخنده ساخت بشر است.
برای اندازه گیری نیروی گریز از مركز و دیگر نیروها، دانشمندان این نانوذرات را با پالس های نور لیزر ثانویه مورد تابش قرار دادند كه با فركانس یكنواختی از قبل تنظیم شده است. نور این لیزر به صورت دایره ای قطبی است، صفحه نوسان موج الكترومغناطیس این نور با گذشت زمان می چرخد. این تغییر در قطبش نور بعنوان نوعی مقیاس سنسوری دقیق عمل می كند كه به كاربر امكان می دهد تغییر سرعت چرخش نانوذرات میان دو تابش نور لیزر را اندازه گیری نماید.
هنگامی كه دانشمندان ۱۰۰ ثانیه اندازه گیری مستمر انجام دادند، مقدار گشتاور ۰٫۴ تریلیون كادریلیون نیوتون متر را به دست آوردند. برای درك بهتر این مقدار تصور كنید كه گشتاور یك نیوتن متر می تواند سبب شود یك كلاه روی نوك انگشت دو بار بچرخد.
نتایج به دست آمده به دانشمندان این امكان را می دهد تا محاسبه كنند كه سنسوری كه ایجاد كردند ۷۰۰ برابر حساسیت بیشتر از هر سنسور تجاری دیگری می تواند داشته باشد.
البته هنوز معلوم نیست كه آیا گشتاور اندازه گیری شده توسط دانشمندان نتیجه كار اصطكاك كوانتومی باشد. از این گذشته، امكان دارد كه همه اینها نتیجه تأثیر عامل ناشناخته خارجی دیگری باشد. برای مثال، میدان های الكترومغناطیس خارجی می تواند منشاء این گشتاور باشد.
دانشمندان امیدوار هستند كه آزمایش های بیشتر با سنسور جدید بتواند این مورد را روشن كند.


منبع:

1398/11/19
22:16:40
4434
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , توسعه , دانشگاه , دانشمند
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب