ابداع نانوذره ای جدید با قابلیت عبور از سد خونی مغزی
سایت امن: استادیار دانشگاه علوم پزشكی ایران و همكارانش موفق به ابداع نانوذره ای جدید با قابلیت عبور از سد خونی مغزی و تجمع اختصاصی در مغز شدند.
به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، دكتر داود احمدوند، عضو هیات علمی دانشكده پیراپزشكی دانشگاه علوم پزشكی ایران در توضیح این دستاورد اظهار نمود: نانوذرات ابداعی در این تحقیقات در اداره ثبت اختراعات آمریكا به ثبت رسیده و یك شركت داروسازی اروپایی متقاضی دریافت رویالیتی این اختراع شده است.
وی اشاره كرد: قسمتی از تحقیقات این پروژه در دانشگاه علوم پزشكی ایران و بخش هایی از آن با همكاری محققان ایرانی و خارجی در
موسسه زیست پزشكی و سلامت گوانجوی چین، دانشگاه كپنهاگ دانمارك و دانشگاه نیوكاسل انگلستان انجام شده است.
احمدوند اشاره كرد: سلول های اندوتلیال مویرگ های خونی مغز خاصیت خاصی دارند كه شبیه به یك مانع عمل می كنند. این مانع كه بعنوان سد خونی – مغزی (BBB) نامگذاری شده، مغز را در مقابل مواد خارجی همچون خیلی از داروها نفوذناپذیر می كند. بر این اساس انتقال دارو خصوصا داروهای بیولوژیك و مواد مورد استفاده در تصویربرداری مولكولی و ژن درمانی به بخش های داخلی مغز و تومورهای مغزی و... بدون لطمه رساندن به سطح خونی – مغزی یكی از چالش های مهم در حوزه تشخیص و درمان است.
گفتنی است نانوذره ای جدید با قابلیت عبور از سد خونی مغزی و تجمع اختصاصی در مغز قادر می باشد بدون لطمه زدن به این سد، انواع دارو، مواد حاجب تصویربرداری و ملزومات ژن درمانی را بوسیله خون به مغز برساند.
عضو هیات علمی دانشكده پیراپزشكی دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار داشت: در این تحقیقات موفق به ساخت نانوذرات پپتیدی جدید با قابلیت عبور ایمن آنها از مانع خون - مغز بعنوان ناقل دارو، مواد حاجب و siRNA مورد استفاده در ژن درمانی شده ایم كه كارایی این نانوذرات با آزمایش های مختلف اثبات شده است.
مدیر گروه تصویربرداری مولكولی دانشكده تكنولوژی های جدید دانشگاه علوم پزشكی ایران اشاره كرد: در مقاله مربوط به این طرح كه با عنوان Crossing the blood-brain-barrier with nanoligand drug carriers self-assembled from a phage display peptideدر شماره 11 اكتبر مجله Nature Communications انتشار یافته است، همین طور مكانیسم عبور این نانوذرات از مانع خونی - مغزی و گیرنده های دخیل در این پروسه به دقت تشریح شده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی ایران، او در آخر با اشاره به گسترش فزایند بیماری های در رابطه با مغز ابراز امیدواری كرد كه نانوذرات ابداعی بتواند به توسعه تكنیك های تشخیص و درمان بیماری های مغزی كمك نماید.
منبع: سایت امن
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب