مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان:

مرحله دوم طرح كارآزمایی بالینی سلول های بنیادی شروع شد

مرحله دوم طرح كارآزمایی بالینی سلول های بنیادی شروع شد به گزارش سایت امن مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اظهار داشت: مرحله دوم برزگترین طرح كارآزمایی بالینی سلول های بنیادی برای كودكان چهار تا 14 سال مبتلا به بیماری فلج مغزی از آغاز دی ماه جاری شروع شد.


به گزارش سایت امن به نقل از ایرنا، مرتضی ضرابی عصر چهارشنبه در نشست خبری گفت: مرحله اول این طرح كه از سال قبل شروع شده بود پیش از دی ماه به پایان رسید.
وی یاد آور شد: 120 كودك در این طرح با استفاده از سلول درمانی مورد درمان قرار می گیرند كه نتایج اولیه مرحله اول آن امید بخش است.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان افزود: كودكان به 2 دسته تقسیم شده اند كه یك دسته در مرحله اول سلول های بنیادی دریافت نمودند و دسته دوم در این مرحله سلول بنیادی دریافت می كنند.
ضرابی اشاره كرد: برای درمان این بیماران هم سلول های خون بند ناف و هم بند ناف استفاده شده و در صورت رضایت بخش بودن طرح كارآزمایی كودكان 4 تا 14 سال از این روش برای سایر بیماران استفاده خواهد شد.
وی اشاره كرد: دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان هم یكی از دانشگاه های همكار در اجرای این طرح بالینی است.

** بهره گیری از سایر مشتقات زایمانی
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان ابزار داشت: علاوه بر خون بند ناف این شركت در زمینه بهره گیری از سایر مشتقات زایمانی مانند سلول های بنیادی ناف و مایع جنینی هم فعالیت می كند.
ضرابی افزود: برخی كشورها با استفاده از این مشتقات داروها، قطره ها و ضمادهای مختلفی برای درمان بیماری ها تولید كرده اند و همینطور برخی كشورها بانك سلول های بنیادی دندان راه اندازی كرده اند كه جمهوری اسلامی ایران هم دانش فنی این را در اختیار دارد.
به گفته وی، سلول های بنیادی از سراسر كشور جمع آوری و در تهران نگهداری می گردد.

** تعداد مراكز سلول درمانی به بیشتر از 10 مركز نمی رسد
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اظهار داشت: بیماران برای بهره گیری از خدمات سلول درمانی رجوع می كند و سلول برای اینكار هم وجود دارد ولی به سبب تعداد اندك مراكز سلول درمانی مدت زیادی باید در نوبت انتظار قرار گیرد.
ضرابی بیان داشت: درحال حاضر تعداد مراكز سلول درمانی در كشور به بیشتر از 10 مركز هم نمی رسد و چنانچه دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان آمادگی داشته باشد می توان یك مركز سلول درمانی در این استان راه اندازی نمود.
وی اشاره كرد: با اینكار علاوه بر هرمزگان بیماران استان های همجوار هم می توانند از خدمات سلول درمانی بهره برده و مدت زمان كمتری در نویت انتظار قرار گیرند كه برای تحقق آن نیاز به همكاری افزون تر دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان وجود دارد.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان بیان داشت: حتی آمادگی دادن خدمات ناباروری رویان درصورت همكاری و همراهی دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان به زوج های نابارور وجود دارد و پشتیبانی فنی و انتقال دانش را هم انجام می دهیم.
ضرابی افزود: با عنایت به بومی بودن دانش فنی سلول های بنیادی در كشور برخی كشورهای همسایه درخواست راه اندازی بانك خون توسط رویان داده اند و اگر خدمات رویان در هرمزگان داده شود می تواند گردشگری درمانی استان را متحول سازد.
*** آمار برخی بیماری ها در هرمزگان بیشتر است
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اظهار داشت: به نظر می آید آمار برخی بیماری ها در هرمزگان بیشتر از سایر استان هاست كه پیشنهاد دادیم ذخیره سلولی این استان افزایش یابد.
ضرابی افزود: بعنوان مثالی تعداد بیماران مبتلا به یك نوع اختلال قلبی در روستایی در شهرستان قشم و یا تالاسمی بسیار بالاست.

** كوشش برای بومی سازی تجهیزات نگهداری سلول های بنیادی
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان گفت: در زمینه تامین و نگهداری برخی تجهیزات مورد نیاز به خارج از كشور وابستگی وجود دارد كه تانك های ذخیره سلول های بنیادی یكی از این نمونه های حیاتی شمرده می شود.
ضرابی افزود: با عنایت به مشابهت این تانك ها با تانك هایی كه در صنایع غذایی مورد استفاده است فراخوان ساخت آنها داده شده و امید می رود این وابستگی مرتفع شود.
وی اشاره كرد: از 2 سال قبل تلاش ها برای برای كاهش وابستگی خارجی در زمینه تهیه و تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز بیشتر شده است.

** كوشش برای كاهش هزینه های ذخیره سلول های بنیادی و سلول درمانی برای خانواده های نیازمند
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اظهار داشت: هزینه اولیه ذخیره سلول های بنیادی 30 میلیون ریال و هزینه سالیانه یك میلیون و 400 هزار ریال است و پیوند سلولی بین 700 تا 800 میلیون ریال هزینه دارد.
ضرابی افزود: با عنایت به هزینه های سلول درمانی برخی خانواده ها قادر به بهره گیری از این خدمات نیستند كه تلاش ها برای مجانی شدن این خدمات با كمك خیریه ها و برخی نهادهای حمایتی و خیران شروع شده است.

** ظرفیت درمان افزون بر 80 بیماری با سلول های بنیادی وجود دارد
به گفته مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان، ظرفیت درمان افزون بر 80 بیماری با سلول های بنیادی وجود دارد كه اینكار را با جایگزینی سلولی می توان انجام داد.
ضرابی افزود: سلول درمانی برخلاف برخی روش های درمانی هیچ عارضه ای ندارد ولی باید اصولی و رعایت نكات لازم و فنی انجام گیرد.
وی اشاره كرد: به ازای هر كیلو وزن بدن باید 30 میلیون سلول بنیادی داشت و بین بین 70 تا 200 سی سی خون زایمانی می توان كه امكان جداسازی 500 میلیون تا 2 میلیارد سلول بنیادی از ان وجود دارد.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان خاطرنشان كرد: هم اكنون 104 هزار نمونه سلول بنیادی خون بند ناف در بانك های عمومی وخصوصی سلول های بنیادی كشور نگهداری می گردد و تا كنون 30 پیوند برای بیماری های خونی انجام شده است.

** ایران دارای تنها كارخانه تولید سلولی در غرب آسیا است
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اظهار داشت: جمهوری اسلامی تنها كشور دارای كارخانه تولید سلولی در غرب آسیا بوده و سلول ها را به صورت صنعتی تولید می كند.
ضرابی بیان داشت: مجوز دادن خدمات سلول درمانی به افراد خارجی از وزارت بهداشت دریافت شده و در صورت موافقت سازمان هایی مانند پدافند غیرعامل و برخی نهادهای دیگر امكان صادرات سلول های بنیادی هم وجود دارد.
مدیرعامل شركت فناوری بن یاخته های رویان اضافه كرد: یكی از كشور های اروپایی درخواست دریافت سلول بنیادی از جمهوری اسلامی دارد و حتی قادر به صادرات این سلول ها هستیم.
3219 /6048


1397/10/14
15:26:45
4756
5.0 / 5
تگهای خبر: خدمات , دانشگاه , سازمان , صنعت
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب