ارایه پتانسیلهای جهاد دانشگاهی در اولین رویداد ملی مانوین
سایت امن: رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش بنیان جهاددانشگاهی چرایی و اهمیت حضور جهاددانشگاهی در اولین رویداد ملی مانوین را شرح داد.
به گزارش سایت امن به نقل از تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش بنیان جهاددانشگاهی (ستفا)؛ دکتر حمید صابرفرزام، معاون رییس جهاددانشگاهی و رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش بنیان (ستفا)، در جریان حضور در اولین رویداد ملی فناوری ها و صنایع خلاق (مانوین) و پاویون جهاددانشگاهی، به تبیین علل، اهداف و رویکرد حضور جهاددانشگاهی در این نمایشگاه پرداخت و اظهار نمود: به جرأت می توان گفت جهاددانشگاهی اولین نهاد دانشگاهی در کشور است که ورود جدی به عرصه صنایع خلاق داشته و فعالیت خویش را سال ها پیش در این زمینه شروع کرده است؛ یعنی حتی در دورانی که ادبیات مربوط به پارک ها، مراکز رشد، شرکتهای دانش بنیان و نگاه هم زمان اقتصادی و فناورانه به حوزه های فرهنگی و هنری در کشور شکل نگرفته بود، جهاددانشگاهی با نگاهی پیشرو و اثرگذار در این بخش فعالیت می کرد.
وی اضافه کرد: امروز نیز به لطف الهی و بدون آنکه تکلیف خاص یا حمایت ویژه ای از جهاددانشگاهی انجام شده باشد، اولین و تنها پارک ملی فناوری های نرم و صنایع فرهنگی کشور توسط جهاددانشگاهی پایه گذاری شده و درحال فعالیت است. افزون بر این، در دو پارک علم و فناوری دیگر این نهاد در استانهای البرز و کرمانشاه، و همینطور مراکز رشد اقماری و مراکز نوآوری جهاددانشگاهی در تمام کشور، هسته ها، شرکتها و گروههای مختلف دانشگاهی به شکل تخصصی یا در کنار سایر رسالت های خود در عرصه صنایع خلاق مشغول فعالیت و خدمت هستند.
رئیس ستفا با اشاره به ماهیت رویداد مانوین اشاره کرد: این رویداد که امسال به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بعنوان اولین رویداد تخصصی در این حوزه برگزار شده است، فرصتی بود تا جهاددانشگاهی بنا بر رسالت ذاتی خود، تجارب، قابلیتها و برنامه های خویش را به نمایش بگذارد. در همین جهت، در غرفه جهاددانشگاهی، پارک ملی صنایع فرهنگی و نرم، سایر پارک ها، مراکز رشد و مراکز نوآوری این نهاد مشارکت داشته اند و به رغم محدودیت فضا، دست به انتخاب زدیم و نمونه هایی از قابلیتها و کارهای گسترده جهاددانشگاهی در سرتاسر کشور را در معرض دید دوست داران قرار دادیم.
توسعه زیرساخت های فناورانه و نوآوری در استان اصفهان
صابرفرزام در ادامه با اشاره به نقش استان اصفهان بعنوان یکی از قطب های مهم علمی کشور اظهار داشت: اصفهان همواره در این حوزه ها پیشتاز و فعال بوده است. حالا در اصفهان، مراکز نوآوری متنوعی ذیل دو واحد جهاددانشگاهی (واحد صنعتی اصفهان و واحد دانشگاه اصفهان) فعال می باشند. علاوه بر این، اخیرا با همکاری و مشارکت استانداری اصفهان، راه اندازی شهرک تحقیقاتی و مرکز نوآوری در عرصه کشاورزی و صنایع دارویی کلید خورده است که به شکل تخصصی دنبال می شود. البته در کنار این بخش های تخصصی، فعالیت در عرصه های خلاق و فرهنگی نیز با قوت پیگیری خواهد شد و از تمام این ظرفیت ها بهره برداری می شود.
مأموریت سازمان تجاری سازی؛ مکمل و کاربردی سازی موفقیتهای معاونت ها
معاون رییس جهاددانشگاهی در جواب دیدگاهی پیرامون جایگاه این سازمان در آینده این نهاد اشاره کرد: نباید گفت سازمان تجاری سازی به تنهایی آینده جهاد است، برای اینکه آینده جهاددانشگاهی در تمامی ارکان آن شامل پژوهش، آموزش و فرهنگ شکل می گیرد. جهاددانشگاهی سالیان متمادی در عرصه های فرهنگی، پژوهشی و آموزشی کار کرده و به انبوهی از دستاوردها و فناوری های سخت و نرم دست یافته است. ماموریت اصلی سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش بنیان (ستفا)، کاربردی سازی این فناوری ها در سطح جامعه، معرفی آنها، پیگیری وضعیت بازاریابی و استقرار آنها در بازار و سرانجام، بازسفارش نیازهای روز جامعه به حوزه های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی برای تعمیق مطالعه و توسعه بیشتر است؛ ازاین رو حیات و رسالت این سازمان کاملا در امتداد فعالیت دیگر معاونت های جهاددانشگاهی تعریف می شود و بدون آن دستاوردها، فعالیت تجاری سازی معنا و مفهومی نخواهد داشت.
پیشگامی جهاددانشگاهی در اشتغال دانش آموختگان و شروع دور جدید تحولات
صابرفرزام با بازخوانی پیشینه اقدامات این نهاد در عرصه اشتغال تصریح کرد: جهاددانشگاهی در اشتغال دانش آموختگان نیز پیشروترین نهاد کشور محسوب می شود. در سال ۱۳۷۷ که ساختار اولیه این بخش با عنوان «سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان» پایه گذاری شد، اساساً نهادی در کشور وجود نداشت که به صورت ویژه به اشتغال دانشگاهیان ورود کند. جهاددانشگاهی با درک این لزوم، اقدامات نرم افزاری گوناگونی را پایه ریزی کرد؛ همچون اطلاع رسانی فرصتهای شغلی از راه نشریه بازار کار، راه اندازی سامانه های هدایت و مشاوره شغلی (مانند جاب ایران و سامانه اشتغال دات آی آر)، و تدوین و انتشار اولین کتابچه ها و جزوات بومی کارآفرینی در کشور در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ که با برگزاری دوره های تخصصی کارآفرینی ادامه یافت.
وی با اشاره به فراز و فرودهای گذشته اضافه کرد: در دوره مدیریتی جدید جهاددانشگاهی با هدایت جناب دکتر منتظری، ورود خیلی پرشتابی به حوزه اشتغال انجام شده است. قسمتهایی که در گذشته تصور می شد شاید ضرورتی به حضور جهاد در آنها نیست و کنار گذاشته شده بودند، مجدداً احیا و فعال شده اند. امروز علاوه بر اقدامات قبلی، طرح های نوین در قالب رویدادها، ایونت ها و سامانه های تخصصی در معاونت اشتغال سازمان ستفا درحال پیگیری و اجرا است.
رئیس ستفا با استناد به بیانات پرارزش رهبر شهید انقلاب اسلامی (ره)، گفت: نصب العین و سرلوحه کار ما در ستفا، تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب است که فرموده اند «هر دستگاه یا اتاقی که در عرصه اشتغال فعالیت و برنامه ریزی می کند، حکم اتاق جنگ را دارد»؛ یعنی این مورد بالاترین درجه از اهمیت، سرعت عمل، فکر و فرصت شناسی را می طلبد. از همین رو، علاوه بر ادامه خدمات اطلاع رسانی، مشاوره، هدایت شغلی و تولید متون تخصصی، اخیراً اولین «اندیشکده اشتغال دانش بنیان کشور» نیز توسط جهاددانشگاهی افتتاح شد تا به صورت ویژه بر روی سیاست پژوهی، تهیه و تدوین اسناد سیاستی حوزه اشتغال دانش آموختگان و نخبگان تخصصی تمرکز نماید.
رویکرد جهاددانشگاهی به شکاف میان آموزش های دانشگاهی و نیاز بازار کار
معاون رییس جهاددانشگاهی در رابطه با فاصله میان آموزش های آکادمیک و نیازهای بازار حقیقی کار اشاره کرد: رسالت بنیادین دانشگاه ها، تولید علم، مرجعیت علمی و انتقال دانش است و نباید دانشگاه را تنها به مرکزی برای تربیت شاغل تقلیل داد؛ وظیفه دانشگاه تربیت دانشمند و پژوهشگر است. بازار کار بااینکه با فن و تخصص درآمیخته، اما سازوکارها و مقتضیات اجرایی و صنعتی ویژه خویش را دارد؛ به همین دلیل نباید انتظار داشت یک دانش آموخته دانشگاهی، از همان بدو فراغت از تحصیل، دارای تمام مهارت ها و قابلیتهای ریز شغلی محیط کارخانه و صنعت باشد. دانشگاه باید مسئولیت اجتماعی خویش را نسبت به جامعه و نیازهای صنعت ایفا کند، اما از رسالت دانشی خود نیز غافل نشود.
وی تاکید کرد: دراین میان، نهادهایی همچون جهاددانشگاهی وظیفه خطیر پر کردن این فاصله را با مفهومی تحت عنوان «تکمیل تحصیلات برای اشتغال» بر عهده گرفته اند. همان گونه که افراد مدارج تحصیلی را در قالب «تحصیلات تکمیلی» برای ارتقاء دانش طی می کنند، به آموزش هایی کوتاه مدت و فشرده برای آماده سازی ورود به محیط کار نیز نیاز دارند. بعنوان مثال، فردی که رشته حسابداری خوانده، مبانی نظری را داراست اما برای حضور در محیط عملیاتی یک کارخانه نیازمند دوره های کوتاه مدت مهارتی و مشاوره های شغلی است. در حقیقت اینجاست که دوره های فشرده و تخصصی جهاددانشگاهی زمینه توانمندسازی و ورود موفق آنان به فضای کسب وکار را فراهم می سازد.
صابر فرزام در انتها اضافه کرد: در جهاددانشگاهی این مهم در یک هم افزایی ساختاری دنبال می شود؛ بدین سان که معاونت اشتغال ستفا وظیفه شناسایی نیازهای بازار کار و تدوین سرفصل ها و بسته های آموزشی را بر عهده دارد و معاونت آموزشی جهاددانشگاهی اجرای عملیاتی و برگزاری دوره ها را به عاقبت می رساند.
خلاصه اینکه به گزارش سایت امن به نقل از تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش بنیان جهاددانشگاهی (ستفا)؛ دکتر حمید صابرفرزام، معاون رئیس جهاددانشگاهی و رئیس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش بنیان (ستفا)، در جریان حضور در نخستین رویداد ملی فناوری ها و صنایع خلاق (مانوین) و پاویون جهاددانشگاهی، به تبیین علل، اهداف و رویکرد حضور جهاددانشگاهی در این نمایشگاه پرداخت و اظهار داشت: به جرأت می توان گفت جهاددانشگاهی نخستین نهاد دانشگاهی در کشور است که ورود جدی به عرصه صنایع خلاق داشته و فعالیت خویش را سال ها پیش در این مورد آغاز کرده است؛ یعنی حتی در دورانی که ادبیات مربوط به پارک ها، مراکز رشد، شرکتهای دانش بنیان و نگاه هم زمان اقتصادی و فناورانه به حوزه های فرهنگی و هنری در کشور شکل نگرفته بود، جهاددانشگاهی با نگاهی پیشرو و اثرگذار در این بخش فعالیت می کرد. حالا در اصفهان، مراکز نوآوری متنوعی ذیل دو واحد جهاددانشگاهی (واحد صنعتی اصفهان و واحد دانشگاه اصفهان) فعال می باشند. معاون رئیس جهاددانشگاهی در ارتباط با فاصله میان آموزش های دانشگاهی و نیازهای بازار حقیقی کار اشاره کرد: رسالت بنیادین دانشگاه ها، تولید علم، مرجعیت علمی و انتقال دانش است و نباید دانشگاه را تنها به مرکزی برای تربیت شاغل تقلیل داد؛ وظیفه دانشگاه تربیت دانشمند و پژوهشگر است.
منبع: websec.ir
اگر پسندیدید لاک کنید:
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب