سنسور مچی عرق بدن را می سنجد
سایت امن: محققان ژاپنی سنسوری به صورت ساعت مچی توسعه داده اند که طی آزمایشی در شرایط واقعی یک کارگاه ساختمانی، به مدت ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه، سیگنال های در ارتباط با سدیم و پتاسیم موجود در عرق را ردیابی کرد.
به گزارش سایت امن به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، محققان دانشگاه علوم توکیو یک دستگاه پوشیدنی توسعه داده اند که می تواند تغییرات ترکیبات شیمیایی عرق بدن را هنگام فعالیت رصد کند. این دستگاه با ترکیب الکترودهای چاپی، لایه جمع آوری عرق و قطعات الکترونیکی بی سیم، امکان اندازه گیری و انتقال داده ها را فراهم می آورد.
برخلاف سنسورهای چاپی متداول که برای رسیدن به خوانش های پایدار به آماده سازی های طولانی نیاز دارند، این دستگاه از یک الکترود مرجع با اتصال مایع بهره می برد که برای دستیابی سریع تر به اندازه گیری های پایدار طراحی شده است.
پژوهشگران نمونه اولیه این ابزار را روی کارگران ساختمانی و در جریان فعالیتهای روزمره آنها، همچون راه رفتن، استراحت، نوشیدن آب و غذا خوردن، آزمایش کردند. بگفته پژوهشگران، نتایج نشان داد این سیستم می تواند سیگنال های در رابطه با عرق را در محیط واقعی و خارج از شرایط آزمایشگاهی جمع آوری و منتقل کند.
این سنسور تغییرات ولتاژ در رابطه با یون های سدیم و پتاسیم موجود در عرق را اندازه گیری می کند. این دو الکترولیت در فرایندهای فیزیولوژیکی مختلف نقش دارند و پایش آنها می تواند اطلاعات مفیدی درباره ی وضعیت بدن فراهم آورد.
دستگاه مذکور به الکترودهای جداگانه برای اندازه گیری سدیم و پتاسیم مجهز است و از این طریق امکان پایش هر دو یون را فراهم می آورد. لایه ای از پارچه و الیاف فوق جاذب روی الکترودها قرار گرفته است که به جمع آوری عرق، مرطوب نگه داشتن ناحیه اندازه گیری و انتقال نمونه به سنسور کمک می نماید.
اجزای سنسور به یک واحد الکترونیکی شبیه ساعت مچی متصل هستند. این واحد سیگنال ها را پردازش می کند، داده ها را بصورت بی سیم به کامپیوتر می فرستد و اندازه گیری ها را نیز روی کارت حافظه میکرو اس دی ذخیره می کند.
به گفته محققان، نوآوری اصلی این سیستم در کنار هم قرار دادن و یکپارچه سازی این اجزاست؛ نگاهی که بجای توسعه ماده ای جدید برای ساخت الکترودها، بر بهبود طراحی و عملکرد کل سیستم تمرکز دارد.
به طور خلاصه این دستگاه با ترکیب الکترودهای چاپی، لایه جمع آوری عرق و قطعات الکترونیکی بی سیم، امکان اندازه گیری و انتقال داده ها را فراهم می آورد. بر خلاف حسگرهای چاپی متداول که برای رسیدن به خوانش های پایدار به آماده سازی های طولانی نیاز دارند، این دستگاه از یک الکترود مرجع با اتصال مایع بهره می برد که برای دستیابی سریع تر به اندازه گیری های پایدار طراحی شده است. محققان نمونه اولیه این ابزار را روی کارگران ساختمانی و در جریان فعالیت های روزمره آنها، همچون راه رفتن، استراحت، نوشیدن آب و غذا خوردن، آزمایش کردند. این دو الکترولیت در فرایندهای فیزیولوژیکی مختلف نقش دارند و پایش آنها می تواند اطلاعات مفیدی در رابطه با ی وضعیت بدن فراهم آورد. دستگاه مذکور به الکترودهای جداگانه برای اندازه گیری سدیم و پتاسیم مجهز است و از این طریق امکان پایش هر دو یون را فراهم می آورد.
منبع: سایت امن
اگر پسندیدید لاک کنید:
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب