استحصال زهر زنبور برای صنایع داروسازی با روش غیرتهاجمی

استحصال زهر زنبور برای صنایع داروسازی با روش غیرتهاجمی به گزارش سایت امن، محققان یکی از شرکتهای فناور با استفاده از روش غیر تهاجمی مبادرت به تهیه و استحصال زهر زنبور عسل برای کاربرد در صنایع داروسازی کردند که به قول آنها روش استفاده شده، کاهش تلفات زنبور را به دنبال خواهد داشت.


سعید مرادی، مدیر عامل این شرکت در گفتگو با ایسنا، زمینه فعالیت این شرکت را استحصال زهر زنبور عسل ذکر کرد و اظهار داشت: از یک سال قبل مطالعات خویش را در این حوزه آغاز کردیم. محصول تولیدشده در این پروژه در حوزه های داروسازی کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه زهر زنبور عسل در زمینه تولید داروهای ضد التهاب مفاصل، درمان سرطان و بیماری MS به کاربرده می شود، اظهار نمود: برای استحصال زهر زنبور عسل از روش شوک فرکانسی به جای شوک الکتریکی استفاده شده است؛ چون که استفاده از شوک فرکانسی تلفات زنبور عسل را بشدت می کاهد.
مرادی، افزایش بازدهی زهر زنبور عسل را از دیگر مزایای استفاده از شوک فرکانسی عنوان نمود و خاطرنشان کرد: در این روش کل زهر زنبور عسل استحصال می شود، بدون آنکه زنبور تلف شود؛ این در شرایطی است که در استحصال زهر از راه شوک الکتریکی میزان بیشتری از زنبورها تلف می شوند.
مجری طرح در مورد کاهش تلفات از راه شوک فرکانس، توضیح داد: در شوک الکتریکی به علت آنکه فرکانس متغیر است، باعث تلف شدن زنبور می شود، ولی در روش شوک فرکانس این امر وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در این پروژه زهر زنبور ایرانی استحصال شد، افزود: نژاد زنبور ایرانی بهترین زهر را در بین همه گونه های زنبور در دنیا دارد. زهر زنبور حاوی ماده ای به نام "میلیتین" (Melittin) است که میزان این ماده باید در زهر زنبور بالا باشد که این ماده در زنبور نژاد ایرانی بخصوص زنبورهای غرب کشور بالا است.
به قول این محقق، با مذاکراتی که با دو شرکت انجام شده، مقرر است این دو شرکت در زمینه فرآوری زهر به شرکت ارمغان وزین بهار کمک کنند.
مرادی ضمن اشاره به فرایند استحصال زهر زنبور عسل، تصریح کرد: ما از دو طریق خرید زهر از زنبورداران و همینطور استحصال زهر از زنبور عسل، مبادرت به تهیه این ماده می نماییم و پس از دریافت زهر طی فرآیندی، به سرعت مبادرت به فریز کردن زهر می نماییم، در غیر این صورت زهر به دست آمده خراب خواهد شد.
مجری طرح با اشاره به اینکه ما در کرمانشاه مبادرت به فریز کردن زهر می نماییم، اظهار داشت: از هر ۱۲ کندو یک گرم زهر تولید می شود و هر گرم از زهر زنبور عسل در خارج از کشور به قیمت ۴۰۰ دلار به فروش می رسد، ولی در ایران به ۷۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
وی تصریح کرد: زهر زنبور عسل علاوه بر حوزه داروسازی در صنایع غذایی هم کاربرد دارد، بگونه ای که در تحقیقاتی در کشور ژاپن، مقداری از زهر زنبور عسل به غذای ماهی افزوده شد که ۳۰ درصد بازدهی ماهیان را افزایش داد.
مرادی با اشاره به اینکه هر ماه امکان استحصال زهر از زنبور وجود دارد، اضافه کرد: زنبورهای بالغ که قادر به تأمین غذای ملکه هستند، برای استحصال زهر انتخاب می شوند.




منبع:

1402/04/12
08:25:57
368
5.0 / 5
تگهای خبر: شركت , محقق
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب