سرپرست پارك علم و فناوری كرمان:

صادرات شركتهای دانش بنیان كرمان به 317 میلیون دلار رسید

صادرات شركتهای دانش بنیان كرمان به 317 میلیون دلار رسید سایت امن: كرمان - ایرنا - سرپرست پارك علم و فناوری استان كرمان اظهار داشت: شركت های دانش بنیان این استان در 21 ماه گذشته 317 میلیون دلار صادرات داشته اند كه 240 میلیون دلار آن مربوط به سال 95 است.


به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل روابط عمومی دانشگاه تحصیلات تكمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته كرمان، مسعود تركزاده ماهانی در سخنانی از فعالیت 193 شركت در مجموعه پارك علم و فناوری این استان اطلاع داد و اضافه كرد: به علت گستردگی استان، علاوه بر مركز در هشت شهرستان هم مراكز رشد علم و فناوری تاسیس شده و وظیفه جذب ایده های فناوران و صاحبان ایده را برعهده دارند.
وی اظهار نمود: پارك علم و فناوری استان كرمان در زمینه های بایوتكنولوژیِ و كشاورزی، پزشكی، نانوفناوری، انرژی های تجدیدپذیر، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع شیمیایی و تبدیلی، فراوری مواد معدنی و صنایع الكترونیك و مخابرات فعالیت می كند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خود به صدمه شناسی علمی پدیده بیكاری دانش آموختگان دانشگاهی اشاره نمود و خواهان توجه جدی به اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی دانش شد.
سرپرست پارك علم و فناوری استان كرمان همینطور خواهان توجه به 'علم نافع' شد و اظهار داشت: در ادبیات مذهبی، اصطلاحی به نام علم نافع وجود دارد و منظور از آن علمی است كه به مردم منفعت رسانده و نیاز و مشكلی از آنها برطرف سازد.
مسعود تركزاده ماهانی با اشاره به اینكه كشور ایران با داشتن رشد 16 درصدی بالاترین سرعت رشد تولید علم را در دنیا به خود مختص كرده است اضافه كرد: در سال 2017 میلادی ایران با تولید 43 هزار مقاله در بین 25 كشور برتر دنیا قرار گرفته كه توان تولید 85 درصد تولیدات علمی دنیا را دارند.
وی ادامه داد: كشور ایران همینطور از این حیث رتبه نخست را در میان كشورهای اسلامی كسب كرده است.
وی رسیدن به این جایگاه را حاصل تلاش جهادگونه فرزندان دانشگاهی ایران زمین در جهت منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه علم و فناوری دانست.
وی همینطور اختصاص سهم 33 درصدی دانش آموختگان دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی را از دیگر ظرفیت های كشور برشمرد.
تركزاده ماهانی با اشاره به اینكه دوره چرخش اقتصاد مبتنی بر فروش نفت و منابع زیرزمینی تمام شده است تصریح كرد: امروز اقتصاد غیرنفتی و پشتیبانی از شركت های دانش بنیان بعنوان زیرساخت اقتصاد مقاومتی مطرح است كه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاكید دارند.
وی ضمن یادآوری تاثیر تكانه های خصمانه دشمن بر اقتصاد كشور تصریح كرد: طراحی و اجرای اقتصاد مبتنی بر دانش و زیرساخت های ملی و درونزا قدرت چانه زنی ما در صحنه های بین المللی را بالا می برد و توجه به این نكته برای ما دانشگاهیان، فرض اساسی و مهمی است.
وی با مهم خواندن تجاری سازی دانش اظهار داشت: دانشگاه در ابتدای این مسیر و صنعت در انتهای آن قرار دارد و طراحی این مسیر میلیاردها دلار برای اقتصاد كشور به ارمغان می آورد.
وی با اشاره به اینكه كشوری كه در آن تجاری سازی دانش و اقتصاد دانش بنیان مبنای برنامه ریزی ها باشد به نخبه نیاز دارد تصریح كرد: درونزا بودن و جوشش فناوری از مسیر شركت های دانش بنیان ضرورتی دوچندان دارد و صنعتی شدن مبتنی بر دانش است و با خرید كارخانه محقق نمی گردد.
سرپرست پارك علم و فناوری استان كرمان اضافه كرد: برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان در حدفاصل دانشگاه تا صنعت، ایده هایی شكل می گیرد كه باید تجاری سازی شود.
تركزاده ماهانی خاطرنشان كرد: در این فرایند، مراكز رشد، ایده های اولیه ایده پردازان را مورد ارزیابی و حمایت قرار می دهند تا برای ورود به فضای اقتصادی آماده شوند.
وی اظهار داشت: در مرحله بعدی و در پارك علم و فناوری با حمایت های مالی و توانمندسازی، ایده های اولیه آمادگی ورود به بازارهای ملی و بین المللی پیدا می كنند.
وی از بازاریابی، تجاری سازی و فروش بعنوان مهمترین مشكلات ورود یك ایده به بازار نام برد و اظهار داشت: به جهت اینكه محصول دانش بنیان بتواند بخشی از بازار كشور را به خود اختصاص دهد باید بخش دولتی موارد و نیازهای خویش را اعلام نماید تا شركت های دانش بنیان توان تولید و رقابت داشته باشند.
وی با اشاره به اینكه پشتیبانی از شركت های دانش بنیان همت ملی می طلبد تا به دنبال آن، انگیزش ملی و فصل حمایتی برای خرید تضمینی از محصولات دانش بنیان داشته باشیم تصریح كرد: محصولات دانش بنیان باید از استاندارد و كیفیت خوب برای عرضه در بازار برخوردار باشند.
تركزاده ماهانی همینطور ضمن معرفی دانشگاه تحصیلات تكمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، پژوهشگاه علوم و تكنولوژی پیشرفته و علوم محیطی و پارك علم و فناوری استان كرمان بعنوان اضلاع آموزش، پژوهش و فناوری در فرایند تجاری سازی دانش اظهار داشت: ایده پردازان می توانند با رجوع به پارك علم و فناوری از حمایت های پارك برخوردار شوند.
به گفته وی پذیرش دانشجو در 46 رشته - گرایش در مقاطع كارشناسی ارشد و دكتری در دانشگاه تحصیلات تكمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته كرمان و فعالیت اعضای هیات علمی دانشگاه و پژوهشگاه علوم و تكنولوژی پیشرفته و علوم محیطی از زیرساخت های مهم استان كرمان در حوزه اقتصاد دانش بنیان در كنار پارك علم و فناوری به حساب می آید.
سرپرست پارك علم و فناوری استان كرمان در خاتمه با تشكر از محمدجواد آروین رئیس، اعضای هیات رئیسه، اعضای هیات علمی، كاركنان و دانشجویان دانشگاه تحصیلات تكمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، پژوهشگاه و پارك علم و فناوری بر حمایت مدیران استان در جهت شتاب بخشی به فعالیت های علمی و پژوهشی تصریح كرد.
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسنی*
3029


1396/10/23
23:22:40
5044
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , تكنولوژی , دانش بنیان , دانشگاه
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب