امیدواری رئیس صندوق نوآوری به تصویب طرح جهش تولید دانش بنیان در صحن مجلس

امیدواری رئیس صندوق نوآوری به تصویب طرح جهش تولید دانش بنیان در صحن مجلس به گزارش سایت امن رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با ابراز امیدواری از این که طرح جهش تولید دانش بنیان از صحن مجلس به سلامت عبور کند، اظهار داشت: این طرح دست ما را در پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان باز خواهد کرد، چون که در این قانون چندین نکته قابل توجه در زمینه توجه به توان داخل وجود دارد که در صورت نهایی شدن میتوان با استفاده از توان داخل زیر ساخت های مورد نیاز را تولید کرد.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا علی وحدت در نخستین رویداد "زنجیره" با رویکرد معرفی فرصت های سرمایه گذاری، تکمیل زنجیره ارزش صنعت مس که به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، رواج ادبیات دانش بنیان را عامل تصویب قانون مترقی پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان دانست و اضافه کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی هم مولود این قانون است و بر این اساس تابحال در کشور ۶۳۰۰ شرکت دانش بنیان به وجود آمده است.
وی بیشترین سهم فعالیت این شرکت ها را در حوزه های الکترونیک، IT و ICT دانست و اظهار نمود: این حجم از فعالیت شرکت ها در حوزه های الکترونیک ناشی از تربیت دانش آموختگان در دانشگاه ‎های کشور است.
وحدت افزود: در دو سال و نیم اخیر در صندوق نوآوری و شکوفایی سعی شده است تا همه سرویس ها و خدمات مالی را تکمیل نماییم که این سرویس ها علاوه بر تسهیلات، شامل گرنت های فناور تا VC شدن نزدیک به ۱۰۰ پروژه می شود و به این مجموعه باید اوراق نوآوری و لیزینگ مالی را اضافه کرد.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر این که سعی شده است خدمات مالی این صندوق متنوع شود، اظهار نمود: یکی از اقداماتی که در حوزه طرح های ملی آغاز کردیم، رویکرد فعالانه صندوق در حوزه هایی است که نیازهای فناورانه وجود دارد تا پتانسیل ها را به هم رسانی کند که از یک سال و نیم گذشته در این عرصه فعال شدیم.
وی اشاره کرد: یکی دیگر از مسایلی که به آن پرداختیم، مبحث "زنجیره" بود. در این راه تلاش نکردیم که بر مبنای اسناد بالا دستی عمل نماییم بلکه در این رویکرد زنجیره، تلاش شد در حوزه ای وارد شویم که آمادگی بیشتری وجود دارد که از بین ۷ حوزه ای که انتخاب شد، در حوزه مس آمادگی بیشتری وجود داشت.
وحدت با اعلان اینکه هم اکنون ۷ شرکت با حمایت ۵۰ میلیارد تومانی که دارای محصول در این عرصه مس هستند، انتخاب شدند، تصریح کرد: بخش صنعت هم آماده همکاری با این شرکت ها است و این اقدام را ادامه خواهیم داد و مجلس شورای اسلامی هم در تکمیل قانون دانش بنیان در کمیسیون صنعت و کمیسیون آموزش با پیگیری طرح "جهش تولید دانش بنیان" هم اقدام خواهدنمود.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر این که قانون جهش تولید دانش بنیان دست ما را در پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان باز خواهد کرد، اظهار داشت: بعنوان نمونه اعلام گردید در صنعت مس سالیانه ۳۰۰ تن کاتد مسی صادر می‎شود، ولی برآورد اولیه ای که انجام شد نزدیک به ۶ میلیارد دلار ارزش افزوده از دست می رود و نکته جالب آن است که همه المان های تولید ارزش افزوده مس از دانش افزوده و شرکتهای بالادست تولید کننده مواد اولیه و کلیه بازیگران آن در کشور وجود دارد، ولی به سیاست گذاری نیاز است.
وی با تاکید بر این که در طرح جهش تولید دانش بنیان که امیدواریم به سلامت از صحن مجلس عبور کند، چندین مورد قابل توجه وجود دارد، اظهار داشت: یکی از موضوعات قابل توجه در آن مبحث "تعرفه گذاری بر ماشین آلات وارداتی" است. به این معنا که چون ماشین آلات وارداتی در بخش تولید استفاده می شوند، تعرفه آن باید صفر باشد، در صورتیکه عمده ماشین آلات دارای توان تولید داخلی است و بر طبق این قانون مقرر است تعرفه گذاری بر ماشین آلات وارداتی صورت گیرد و درآمد آن به صندق نوآوری وارد شود تا صرف زیر ساخت تولید ماشین آلات شود.
وحدت اظهار نمود: از طرف دیگر بانکها و شرکتهای خصولتی و سازمان های توسعه ای در صورتیکه در حوزه دانش بنیان سرمایه گذاری کنند، امتیازاتی دیده شده که بر مبنای آن مشمول معافیت و یا مستثنی شدن در زمینه قانون رفع موانع تولید خواهند شد.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری با تاکید بر این که اجرای این امر احتیاج به رگولاتوری دارد، اظهار داشت: از آنجاییکه ما تجربه "هم سرمایه گذاری" داریم، در اجرای طرح زنجیره اعلام کردیم که شرط ما برای اجرا، طرح "هم سرمایه گذاری" با صندوق نوآوری است، به این معنا که بخش از سرمایه از جانب صندوق و بخشی از سوی سرمایه گذار تامین گردد.
او همینطور با اشاره به انتشار گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۱، در روز ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱ (۲۹ شهریور ۱۴۰۰) با مبحث «ردیابی نوآوری در بین بحران کووید ۱۹»، اظهار داشت: ایران که در سال ۲۰۲۰ در جایگاه ۶۷ جهان قرار گرفته بود، در سال ۲۰۲۱ با ۷ پله صعود و کسب جایگاه ۶۰ جهان، بعنوان یکی از کشورهایی است که بیشترین ارتقای رتبه را داشته است.




منبع:

1400/06/31
17:27:23
542
5.0 / 5
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب