پژوهش؛ میان آنچه كه باید باشد و نیست،

معتمدی: نمی دانم چرا با متقلبان پژوهشی برخورد نمی شود!

معتمدی: نمی دانم چرا با متقلبان پژوهشی برخورد نمی شود! به گزارش سایت امن رئیس دانشگاه امیرکبیر با تکیه بر اینکه مسؤلان اگر بخواهند می توانند طی یک ماه با تخلفات علمی و پژوهشی برخورد کنند، اظهار داشت: اینکه چرا با این پدیده که زیبنده جمهوری اسلامی ایران نیست، برخورد نمی گردد جای سوال دارد و به نظر می آید عده ای از این پدیده سود می برند.


دکتر سید احمد معتمدی در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب گزارشی از فعالیتهای پژوهشی دانشگاه امیرکبیر عرضه داد و با تکیه بر اهمیت اخلاق در علم و پژوهش، اظهار نمود: اخلاق در همه حوزه ها شامل اقتصاد، سیاست، مدیریت، علم، پژوهش و... اهمیت بالایی دارد. در حوزه علمی و تحقیقاتی فرهیختگان و اساتید باید بیشتر پایبند به اخلاق باشند و ما در کشور مشکلی از نظر اخلاق در دانشگاه ها نداریم و به ندرت شنیده می شود در دانشگاه مقاله ای کپی شده باشد اما در خارج از دانشگاه وضع اخلاق اصلا خوب نیست. مجلس هم سال قبل مصوبه ای در این حوزه برای مقابله با تقلب علمی داشت.
معتمدی تصریح کرد: نمی دانم چرا در برخورد با تقلبات علمی و پژوهشی به صورت قاطع برخورد نمی گردد و این پدیده در روبروی دانشگاه تهران و یا جاهای مختلف علنا اعلام می شود که مقاله یا مدرک فروشی می کنند و حتی گزارش هایی در مورد مدرک فروشی در صدا و سیما پخش می شود اما اقدامی نمی گردد. این جای تعجب است با این که برخورد با این مراکز و افراد ساده است و مکان و هویت آنها معلوم است، چرا با آنها برخورد نمی شود؟!
رئیس دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: البته وزارت علوم در این حوزه با جدیت ورود کرده و انتظار می رود قوه قضائیه هم به شکل جدی تر وارد شود. فکر می کنم در یک ماه بشود این مراکز را برای همیشه جمع کرد اما اینکه هیچ اقدامی نمی گردد جای سوال دارد و به نظر می آید عده ای از این مورد سود می برند و این برای جمهوری اسلامی ایران که هفدهمین کشور در شتاب علمی است، زیبنده نیست که علنا در آن مدرک فروشی صورت بگیرد.

تلاش برای قرارگرفتن در بین 100 دانشگاه برتر دنیا
ایشان در ادامه صحبت های خود در تشریح اقدامات پژوهشی دانشگاه امیر کبیر، اظهار نمود: ما در برنامه راهبردی این دانشگاه دو محور اصلی که یکی از آنها در رابطه با فعالیتهای پژوهشی است را پیگیری کردیم بطوریکه در این برنامه پیشبینی کردیم تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم در رتبه بندی های جهانی جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر از لحاظ رتبه بندی باشیم و حداقل یکی از رتبه بندی های دنیا را به دست بیاوریم و خوشبختانه با تلاشی که صورت گرفت توفیقات خوبی در این حوزه داشتیم و هم اکنون در تمامی رتبه بندی های برتر دنیا که مورد تایید وزارت علوم است قرار گرفته ایم.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: در دانشگاه امیرکبیر در میان دانشگاه های صنعتی داخل کشور رتبه های اول یا دوم را به دست می آوریم و در QS که به تازگی اعلام گردید در ارجاع مقالات که نشان دهنده کیفیت مقالات ساخته شده است بعنوان هفدهمین دانشگاه دنیا معرفی شدیم. ازاین رو مسیری که در ارتباط با تولید علم است همچنان از لحاظ کمیت و کیفیت ادامه می دهیم و تلاش داریم بیشتر به سمت تحقیقات بنیادی و کاربردی برویم.
معتمدی تصریح کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر از میان کشورهای آسیایی بیشتر با دانشگاه های کشور ژاپن و کره ارتباط دارد که برنامه داریم ارتباط علمی و آموزشی خویش را با دانشگاه های کشور چین هم افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: در برنامه دیگر راهبردی خود، وارد شدن به دانشگاه نسل سه را ملاک قرار دادیم و سه برنامه برای این تحقق این هدف تدوین کردیم تا بتوانیم مانند دانشگاه های برتر دنیا به دانشگاه نسل سه یا چهار دست یابیم تا در چرخه اقتصادی و توسعه کشور اثرگذار باشیم، چون که از دانشگاه ما بعنوان قدیمی ترین دانشگاه کشور انتظار می رود که در حل معضلات اثرگذار باشد.

افزایش چهار برابری درآمد حاصل از قراردادهای پژوهشی
به قول معتمدی، نخستین این برنامه ها افزایش قراردادهای صنعتی است که هر چه آمار قراردادها بالاتر برود یعنی ما مشکلات صنعتی کشور را با قوت بیشتری برطرف نماییم. دوم برنامه نوآوری و فناوری را داریم که به شرکتهای دانش بنیان و رشد مرتبط می شود و دیگری برنامه مهارت افزایی است.
وی افزود: ما در اواخر سال ۹۸ و امسال قراردادهای خوبی را منعقد کردیم و هم رشد چند برابری در آمار قراردادها داشتیم و هم اینکه با رشد دریافت مواجه شدیم و پیشبینی ما این است که جذب درآمد ما بیشتر شود. همچنان که بعد از گذشت هفت ماه از سال دریافتی ما از محل قراردادهای پژوهشی دو برابر سال قبل است و بیشتر از ۴۰ میلیارد دریافتی داشتیم که البته قراردادهای ما به مبلغ حدود ۱۵۰ میلیارد تومان می رسد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: فکر می نماییم تا آخر سال جاری درآمدهای قراردادی ما از مرز ۸۰ میلیارد دلار عبور کند و این یک رکورد است که به چهار برابر سال قبل می رسد.

تاثیر کرونا بر فعالیتهای پژوهشی
وی به تأثیر کرونا بر فعالیتهای پژوهشی دانشگاه امیرکبیر اشاره نمود و اظهار داشت: طبیعتا این ویروس اثرگذار است اما مثلا در حوزه تحریم ها ما از یک جهت با تأثیر منفی و از جهت دیگر با تأثیر مثبت مواجه شدیم. مثلا تأثیر منفی آن این است که ما برای انجام فعالیتهای پژوهشی به قطعات و تجهیزات نیازمندیم که در این حوزه به علت تحریم ها و انتشار کرونا با مشکل مواجه هستیم اما از سوی دیگر استقبال صنایع از دانشگاه های داخل افزوده شده است و تعامل بیشتری بین صنعت و دانشگاه ها بوجود آمده است.
دکتر معتمدی تصریح کرد: در بحث نوآوری و کمک به شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد و پیشرو خوشبختانه موفق عمل کردیم. ما در سال ۹۳ حدود ۱۲ واحد داشتیم. هم اکنون این رقم از مرز ۲۸۸ عبور کرده و واحدهای جدیدی در این حوزه افتتاح می شود و موج دوم این مراکز در خیابان ولیعصر و جنب دانشگاه در حال افتتاح است.
رئیس دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: ابتکاری که ما به خرج داده ایم تا دانشجویان و اساتید و دانشکده ها بیشتر درگیر شوند این است که در هر دانشکده یک مرکز نوآوری ایجاد می نماییم.
وی با تکیه بر اینکه در دوره توافق برجام استفاده خوبی در عرصه همکاریهای بین المللی به عمل آمد، اظهار نمود: ما هم اکنون با اغلب دانشگاه های معتبر اروپایی قرارداد همکاری در حوزه پژوهش و حتی تبادل دانشجو داریم و بیشتر از ۳۵ درصد مقالاتی که اساتید ما منتشر می کنند با همکاری اساتید خارجی است که این مبین ارتباطات قوی با جهان بیرون است.
وی تصریح کرد: هم اکنون با کشورهای فرانسه، آلمان، سوئیس، ایتالیا و کشورهای همسایه همکاری داریم. باآنکه این همکاری سیستماتیک نیست اما در عرصه پروژه های بین المللی و انجام پروژه ها حرف اول را در کشور می زنیم.

وضعیت دفاع از رساله در روزگار کرونایی
معتمدی در مورد نحوه دفاع رساله ها در شرایط کرونایی تصریح کرد: دفاع از رساله ها هم به صورت حضوری بوده و در ترم جاری هم همین روال دنبال خواهد شد اما اگر استادی به علت مشکل بیماری نتواند در جلسه حضور یابد بستری فراهم می شود که وی به صورت مجازی در جلسه دفاع حاضر شود. البته حضور استاد راهنما و دانشجو در زمان دفاع از رساله الزامی است و مانند ترم گذشته مدعوین نمی توانند در جلسه دفاع حاضر شوند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر همینطور درمورد فعالیت آزمایشگاه های دانشگاه هم اظهار داشت: آزمایشگاه های دانشگاه باز بوده اند و دانشجویان برپایه برنامه ریزی صورت گرفته از جانب اساتید در این مکان ها حضور می یابند البته به نحوی برنامه ریزی شده است که شاهد تراکم جمعیت دانشجویان در آزمایشگاه ها نباشیم.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4


منبع:

1399/09/21
13:11:01
1154
5.0 / 5
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , پژوهش , توسعه
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب