عضو هیئت علمی گروه فیزیك و مهندسی پزشكی دانشگاه شهید بهشتی مطرح كرد

اثرات خطرناك امواج الكترومغناطیسی تلفن همراه روی مغز، نقش فناوری نانو در نفوذ به سد خونی مغز

اثرات خطرناك امواج الكترومغناطیسی تلفن همراه روی مغز، نقش فناوری نانو در نفوذ به سد خونی مغز به گزارش سایت امن عضو هیئت علمی گروه فیزیك و مهندسی پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: شایع ترین بیماری های انحطاط نورونی آلزایمر، پاركینسون، مغز، MS و اثرات تابش های الكترومغناطیسی مثل تلفن همراه بر روی مغز است. ما بارها درباره تاثیر تابش های الكترومغناطیسی گزارش دادیم اما لابی های غیر علمی وجود دارد كه نمی خواهند این مسائل مطرح شود.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، دكتر هاشم رفیعی تبار در سمینار تحولات جدید ریاضی و فیزیك كه امروز در فرهنگستان علوم انجام شد اظهار داشت: پژوهش و سازماندهی فناوری در سطوح اتمی، مولكولی و ماكرومولكولی در بازه طولی حدودا یك تا ۱۰۰ نانومتر به منظور ارائه شناختی بنیادی از پدیده ها و مواد در مقیاس نانو و ایجاد و استفاده از ساختارها، ادوات و دستگاه هایی كه به خاطر اندازه فوق ریز یا متوسط خود از خواص و عملكردهای نوظهوری برخوردار می باشند علوم و فناوری نانو گفته می شود.
وی با اشاره به اینكه در درون سیستم ما دو بخش سیستم عصبی مركزی و سیستم عصبی محیطی وجود دارد اظهار داشت: برای هر دو سیستم هم می توانیم فیزیك كلاسیك را به كار ببریم و هم فیزیك كوانتومی. سیستم عصبی مركزی از مغز، نخاع و شبكیه نورونی تشكیل شده است. تمام مویرگ های مغزی لایه حفاظتی دارند كه اجازه عبور برخی مواد را به داخل محوطه مغز داده و اجازه ورود برخی دیگر را نمی دهد. موادی كه برای درمان سرطان مغز لازم است به راحتی نمی توانند از سد خونی مغزی عبور كنند. نانو تكنولوژی شرایطی را به وجود آورده كه شما بتوانید داروهایی را طراحی كنید كه از سدخونی مغزی عبور كند.
این استاد دانشگاه افزود: فناوری نانو این امكان را فراهم آورده كه جراحی مغز را از حالت تهاجمی به حالت غیرتهاجمی برساند. این موارد جزو تازه های علم نوروساینس است.
رفیعی تبار با بیان این كه برخی معتقدند سرطان یا اوتیسم به سبب اختلال در ژن هاست اظهار داشت: این مساله می تواند درست باشد اما هم اكنون می دانیم كه سلول ها با هم صحبت می كنند. این سیگنال دهی فوق العاده مهم می باشد. اگر سیگنال دهی به هر علتی به هم بخورد امكان دارد بیماری رخ دهد. مواد مخدر صنعتی شدیدا بر سیگنال دهی سلول ها تاثیر می گذارد.
وی درباره شایع ترین بیماری های انحطاط نورونی اظهار داشت: آلزایمر، پاركینسون، ام اس و اثرات تابش های الكترومغناطیسی مثل تلفن همراه بر روی مغز همچون بیماری های انحطاط نورونی است. ۷۰ درصد بیماران آلزایمری در ایران زنان هستند و ما هنوز نمی دانیم چرا.
رفیعی تبار افزود: خیلی از بیماری های مغزی ناشی از تابش های الكترومغناطیسی است و ما بارها درباره این مساله گزارش داده ایم. داخل مغز ماده مغناطیسی اكسید آهن وجود دارد و تلفن همراه یك گیگاهرتز فركانس دارد.
این فركانس می تواند مواد مغناطیسی درون مغز را حركت دهد و این مواد به نورون ها حمله می كنند و می توانند موجب سرطان مغزی شوند. این ها مباحثی است كه در دانشگاه مطرح نمی گردد. لابی های غیرعلمی وجود دارد كه نمی خواهند این مباحث طرح شوند.
این استاد نانوفناوری پزشكی با بیان این كه علوم و فناوری نانو زمینه های بسیار اساسی را جهت بررسی ساختار و عملكرد نورونی و اختلالات عصبی فراهم آورده اند اظهار داشت: با استفاده از علم نوین نانو- علوم اعصاب می توانیم برای اولین بار بیماری های آلزایمر، پاركینسون و سرطان مغز را در مقیاس های نانوسكوپیك مورد بررسی قرار داده و مكانیسم فیزیكی پیدایش آنها را به دست آوریم.
دكتر رفیعی تبار افزود: با استفاده از تركیب نانو ایمپلنت ها، نانو سنسورها و میدان های الكترومغناطیسی، نوری و فراصوتی می توان نورون های از كار افتاده خصوصاً در منطقه عمقی مغز را تحریك كرد.
وی در ادامه سخنرانی خود به بیان چالش های فعالیت در حوزه نانو پرداخت و اضافه كرد: عدم وجود استانداردهای بین المللی جهت استفاده از نانوساختارها چالش بزرگی را در همگرایی نانو فناوری و علوم اعصاب به وجود می آورد. علاوه بر آن، خیلی از خواص نانوساختارها مانند اندازه، بار الكتریكی و تغییرات در سطح آنها بر بهره وری و سمی بودن آنها موثر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار نمود: ساختارهای نانوئی آب گریز می توانند در كلیه و طحال پیش از دفع تجمع كنند. تغییرات در سطح نانو ساختارها آنها را آب گرا كرده و می توانند در داخل گردش خون برای مدت بیشتری باقی بمانند.
رفیعی تبار اشاره كرد: از محصولاتی كه در خیابان یا در صداوسیما با اسم محصولات نانویی تبلیغ می شود استفاده نكنید. از جوراب هایی كه در بازار با نام جوراب نانویی وجود دارد استفاده نكنید چون نانونقره ای كه روی آن ریخته شده برای این كه بو نگیرد جذب پوست می شود و وارد كلیه می شود. هنوز FDA آمریكا محصولی بازاری در حوزه نانو ایجاد نكرده و هرچه هست همچنان در حوزه پژوهش است.





منبع:

1398/07/26
18:42:44
4691
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , تكنولوژی , تلفن همراه , دانشگاه
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب