سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خبر داد

شیراز میزبان اجلاس بین المللی دانشگاه ها و مراكز پژوهشی، برگزاری نشست سردبیران نشریات علمی

شیراز میزبان اجلاس بین المللی دانشگاه ها و مراكز پژوهشی، برگزاری نشست سردبیران نشریات علمی سایت امن: رئیس مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ضمن تشریح برنامه های امسال این مركز، اظهار داشت: اجلاس ملی و بین المللی ارزیابی دانشگاه ها و مراكز آموزشی و پژوهشی، از مهمترین برنامه های امسال است كه خرداد ماه انجام خواهد شد.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا دكتر محمدجواد دهقانی در كنفرانس خبری روز یكشنبه، ۱۵ اردیبهشت اظهار نمود: امسال در خردادماه و برمبنای برنامه ریزی انجام شده، دومین اجلاس بین المللی و سیزدهمین كنفرانس ملی ارزیابی كیفیت در نظام های دانشگاهی با همكاری وزارت علوم در شیراز برگزار می شود.
وی با اشاره به اینكه برنامه های امسال، با نگاه و رویكرد بین المللی و عملكردی بومی تدوین شده است، اظهار داشت: یكی از مسائل مهم مد نظر وزارت علوم كه در چارچوب یك بخشنامه باز تدوین و ابلاغ گردید، سر و سامان دادن به برگزاری همایش های علمی در سراسر كشور است.
وی این اقدام را برای ارتقای كیفی همایش ها و كنفرانس ها و رویدادهای علمی برگزار شده توسط دانشگاه ها، بسیار مهم و تأثیرگذار، ارزیابی و افزود: برمبنای همین دستورالعمل، از امسال تنها همایش هایی در سامانه این مركز نمایه خواهند شد كه دارای شرایط مناسب علمی و فاكتورهای مد نظر باشند.
دهقانی با بیان این كه در این ارتباط دانشگاه ها و انجمن های برگزار كننده، سوابق علمی گروه برگزار كننده و.... مد نظر است، اشاره كرد: بخشنامه ارزیابی نشریات با دوره های انتشار مختلف باز تصویب شده و مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، این تولیدات علمی را ارزیابی خواهدنمود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) همین طور با اشاره به برگزاری نشست دبیران آیسسكو در سال گذشته، آن رویداد را اجلاسی موفق ارزیابی كرد كه در تصویر كشیدن امكانات و فضای كالبدی این مركز به اعضا بسیار مؤثر بود.
وی افزود: یكی از برنامه های مهم امسال، نشست اعضای كمیته اجرایی ISC در شیراز خواهد بود كه طی روزهای بیست و یكم و بیست و دوم خردادماه با حضور نمایندگان وزرای علوم كشورهای پاكستان، تركیه، مالزی، نیجریه، عراق و عمان برگزار می شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اشاره كرد: این نشست با هدف تبیین و تعریف سیاست های سالانه ISC برگزار می شود و از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
وی همچنین برگزاری بیست و دومین كنگره همكاری دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی را از دیگر برنامه های این مركز اعلام و افزود: این كنگره مقرر است در دی ماه امسال و با همكاری دانشگاه های استان فارس و انجمن ایرانی پیشبرد همكاری دانشگاه و صنعت اجرا شود.
دهقانی با یادآوری اینكه برگزاری چنین رویدادهایی، شیراز را بیشتر از گذشته مركز توجه اندیشمندان، اساتید و دانش پژوهان ایران و جهان قرار خواهد داد، اظهار داشت: در این اجلاس اهتمام خواهد شد تا از تمام نخبگان حوزه های صنعت و دانشگاه دعوت شود و خروجی مناسبی را شاهد باشیم.
رئیس مركز اطلاع رسانی علوم و فناوری در ادامه از برگزاری نشست سردبیران نشریات علمی سراسر كشور در شیراز آگاهی داد و با یادآوری اینكه این برنامه نیمه دوم امسال برگزار می شود، اظهار داشت: هدف اصلی این نشست، برنامه ریزی و كوشش برای كیفی سازی نشریات در امتداد تحقق سیاست های وزارت علوم است.
دهقانی با اشاره به اینكه هم اینك بالغ بر ۲ هزار نشریه علمی در بخش های مختلف در كشور منتشر می شود، اظهار داشت: این فضا نیاز به ساماندهی دارد و امیدواریم با برگزاری نشست سردبیران، برمبنای اهداف بخشنامه وزارت علوم، نشریات علمی ارزیابی و ساماندهی گردد.
وی یكی از برنامه های مركز اطلاع رسانی علوم و فناوری و همین طور پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را ایجاد شاخه ها و شعبه های مختلف در دانشگاه های معتبر سایر كشورهای منطقه و جهان با هدف نمایش خدمات پایگاه داده ای موجود، اعلام نمود.
دهقانی با یادآوری اینكه امروز در دانشگاه های معتبر جهان بالغ بر ۳۰۰ كرسی زبان فارسی وجود دارد، اظهار داشت: ایجاد شعب و شاخه های این مركز و پایگاه در دانشگاه هایی كه دارای كرسی زبان فارسی است، اولویت دارد تا بتوانیم زمینه هدف ترویج و توسعه و معرفی ادبیات و زبان فارسی در كشورهایی كه در دانشگاه ها كرسی زبان فارسی دارند، فراهم نماییم.
این استاد دانشگاه تصریح كرد: این مساله محدود به دانشگاه های منطقه یا كشورهای اسلامی نیست و درخواست هایی باز از جانب دانشگاه های اروپایی وجود دارد.
رئیس مركز اطلاع رسانی و فناوری در ادامه از آغاز همكاری با كشورهای عضو دی هشت، برمبنای تفاهمنامه مبادله شده در نشست استانبول، آگاهی داد و اظهار داشت: كشورهای دی هشت شامل ایران، تركیه، مالزی، اندونزی، پاكستان، بنگلادش، نیجریه و مصر، بالغ بر ۷۰ درصد تولیدات علمی جهان اسلام را به خود اختصاص داده اند.
دهقانی هدف از این همكاری را نمایه سازی فعالیت ها، تولیدات علمی و پژوهشی كشورهای عضو دی هشت در مركز منطقه ای اطلاع رسانی و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام عنوان نمود.
سرپرست ISC با اشاره به اینكه در سال ۲۰۱۸ نخستین نظام رتبه بندی دانشگاه های دنیا در این مركز كلید زده شد و امسال كار دنبال می شود، اظهار داشت: این اقدام با هدف رصد جایگاه دانشگاه های كشورهای اسلامی خصوصاً ایران و كاهش نیاز به نظام های رتبه بندی جهانی در این زمینه، انجام شده است.
دهقانی با اشاره به اینكه توانایی این مهم در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام وجود دارد، اظهار داشت: مهمترین دستاورد این حوزه، تجمع اطلاعات تمام دانشگاه ها در پایگاه و رصد جایگاه امروز و پیش بینی آینده است.
وی با ابراز امیدواری از اینكه رتبه بندی بین المللی ISC به جهان معرفی شده و معروف شود، اظهار داشت: از رسوب دانشی كه با این اقدام ایجاد می شود، می توان برای بین المللی كردن دستاوردهای كشورهای جهان اسلامی بهره برد.





منبع:

1398/02/15
19:19:54
4349
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , توسعه , خدمات , دانشگاه
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب