درپنجمین نشست دوازدهمین كنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بررسی شد

مقدمات و ملزومات دست یابی به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

مقدمات و ملزومات دست یابی به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سایت امن: پنجمین نشست دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تحت عنوان ˮتحقق ظرفیتهای اقتصادی الگوˮ اجرا شد.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، در قسمتی از این جلسه به عواملی چون "کمبود دسترسی به نیروی انسانی ارزان قیمت"، "کمبود دسترسی به خدمات جانبی و "محدودیت دسترسی به فناوری لازم"، "مشکلات دسترسی به سیستم حمل ونقل"، "کمبود مهارت های مدیریتی و سازمانی در بنگاه های صنعتی" اشاره شد.

مسئولیت همگانی در تحقق رشد صنعتی

دکتر محمدعلی فیض پور عضو هیات علمی دانشگاه یزد در نشست "تحقق ظرفیتهای اقتصادی الگو" در دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، به ارائه نتایج تحقیقاتی با عنوان "مسئولیت همگانی در تحقق رشد صنعتی؛ مطالعه بنگاه های شهرک های صنعتی عباس آباد و شمس آباد تهران" پرداخت. این مطالعه بصورت مشترک دراین زمینه تاثیر گذارند شامل مواردی چون "کمبود دسترسی به نیروی انسانی ارزان قیمت"، "کمبود دسترسی به خدمات جانبی (از قبیل بانک، بیمه، درمانگاه، آتش نشانی، مراکز خدمات فناوری)"، "کمبود امکانات و تأسیسات و تجهیزات زیربنایی در شهرک"، "نبود امکان تامین فضای مورد نیاز برای توسعه آتی"، "نداشتن دسترسی کافی به فناوری لازم"، "محدویت دسترسی به سیستم حمل ونقل"و "کمبود مهارت های مدیریتی و سازمانی در شهرک" بر موفقیت بنگاه های صنعتی منطقه اثرگذار می باشد.

استفاده از فاکتورهای عدالت برای اولویت بندی پروژه های نیمه تمام عمرانی در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

دکتر محمد سلیمانی معاون پژوهشی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) نیز در این جلسه علمی، دست یافتن به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را مستلزم تحقق مقدمات و ملزوماتی دانست که در کانون این مقدمات، تولید ادبیات متقن علمی و نظریه پردازی عالمانه قرار دارد، اظهار داشت: نظریه پردازی ایده آل جهت تحقق این مهم نشان میدهد که نیل به عدالت در حقیقت خود ترجمانی دیگر از پیشرفت است و عدالت با نگاهی کیفی به پیشرفت سازگاری دارد و رویکرد به پیشرفت بدون لحاظ عدالت میسر نمی شود و به دست نمی آید. پس عدالت در کانون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، جانمایی شده است.
وی یکی از اصلی ترین معضلات در پروسه توسعه کشور را مسأله پروژه های نیمه تمام عمرانی عنوان نمود و اضافه کرد: تصور نادرستی که در میان سیاستمداران رایج است که علّت نیمه تمام ماندن پروژه های عمرانی فقط کمبود منابع مالی است، درحالی که در سال هایی که منابع نیز بیش از توان دولت اختصاص یافته شاهد افزایش میزان پروژه های نیمه تمام بوده ایم.
بگفته معاون پژوهشی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق یکی از مسائل مهمی که موجب به وجود آمدن چنین معضلی شده است، نوع نگاهی است که در سطح کلان به امر عدالت داشته اند.

پیشران های توسعه نوآوری محصول در تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

دکتر ابوالقاسم سرآبادانی دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس نیز از دیگر سخنرانان این جلسه بود. وی اشاره کرد: نتایج مطالعات ما نشان میدهد که شرایط حاکم بر اقتصاد کشورها، امروزه بسیار متفاوت تر از گذشته است، امروزه نوآوری دیگر نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است و بایستی نوآوری پیوسته و مداوم باشد.
سرآبادانی افزود: نوآوری در سازمان ها از مباحثی است که با رشد تکنولوژی، پیچیده تر شدن سازمان ها و رقابت سازمانی بر اهمیت جایگاه و نقش آن در بین مدیران، کارکنان، پژوهشگران و متخصصان علوم مختلف افزوده شده است. بی گمان با آگاهی و شناخت عوامل و زمینه های توسعه نوآوری محصولات، مدیران سازمان ها خواهند توانست با دیدی وسیع تر، جامع تر و آگاهانه تر به موضوع نوآوری محصول در سازمان نگریسته و بهره لازم را بمنظور افزایش تولید ناخالص داخلی خود، کسب کنند.

ابعاد فقهی معاصرسازی عملکردی بازار شهر تبریز در تطابق با سبک زندگی اسلامی

دکتر آزیتا بلالی اسکویی عضو هیات علمی گروه معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز با ارائه نتایج مطالعات انجام شده در حوزه بررسی ابعاد فقهی معاصر سازی عملکرد بازار شهر تبریز اظهار داشت: بازار سنتی تبریز از قدرتمندترین و پرنفوذترین میدان های اجتماعی و اقتصادی و نیروهای بازار از اثرگذارترین کنشگران اجتماعی و اقتصادی در تحولات دوره معاصر ایران بوده است که در طول نیم سده گذشته و درمواجه با فرآیندهای مدرنیته در جامعه ایران، دگرگونی های تازه ای در این میدان اتفاق افتاده است.
وی نتیجه این دگرگونی ها را از هم گسیختگی درونی بازار در ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی و مذهبی ذکرکرد و اضافه کرد: می توان اذعان کرد که بازار سنتی از حالت پیشین و اصول اسلامی خود خارج و به مکانی در خدمت اقتصاد مدرن و لیبرالیسم تبدیل گشته است.
گفتنی ست دوازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تا ظهر امروز ۵شنبه چهارم خرداد ادامه دارد و علاقمندان می توانند بوسیله نشانی conference12.olgou.ir از مباحث مطرح شده در کنفرانس بهره مند شوند.





منبع:

1402/03/05
14:20:56
302
5.0 / 5
تگهای خبر: بانك , پژوهش , تخصص , تكنولوژی
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب